5 dni temu umyłem samochód sam i po 30 minutach dostałem 3 różne usterki na desce rozdzielczej "Sprawdź ostrzeżenie przed kolizją, sprawdź światła stopu i sprawdź światła postojowe". Sprawdziłem światła i wszystko działało dobrze. Sprawdziłem usterki za pomocą MES i zobaczyłem, że moja bateria miała 36%, więc kupiłem nową baterię AGM, ale nic się nie zmieniło.
A oto kilka błędów, które otrzymałem w MES:
U1716-2F - Elektryczne wspomaganie kierownicy (NGE) - Sygnał nieregularny
U1712-2F - Układ hamulcowy (NFR) - Sygnał nieregularny
U1711-2F - Układ hamulcowy (NFR) - Sygnał nieregularny
B100C-92 - Tylne lewe światła tylne - Wydajność lub nieprawidłowe działanie
U2066-87 - Błąd w komunikacji z jednostką sterującą silnika (ECU) - Brak komunikatu
B1040-64 - Komunikacja z komputerem pokładowym (BCM/NBC) - Błąd wiarygodności sygnału
B1033-64 - Komunikacja z komputerem pokładowym (BCM/NBC) - Błąd wiarygodności sygnału
U2055-87 - Błąd w komunikacji z modułem komputera pokładowego (BCM) - Brak komunikatu
U2054-87 - Błąd w komunikacji z modułem komputera pokładowego (BCM) - Brak komunikatu
U2056-87 - Błąd w komunikacji z modułem komputera pokładowego (BCM) - Brak komunikatu
C1403-86 - Elektryczne wspomaganie kierownicy EPS (NGE) - Sygnał nieprawidłowy
C1408-86 - Kontrola ESP - Sygnał nieprawidłowy
C1413-86 - Błąd w komunikacji z modułem komputera pokładowego (BCM) - Sygnał nieprawidłowy
C141C-86 - Prywatny CAN między HALF i DASM - Sygnał nieprawidłowy
Zrobiłem trochę badań, ale nie mogę znaleźć żadnego rozwiązania tego problemu. Proszę, pomóż mi, naprawdę utknąłem.
A oto kilka błędów, które otrzymałem w MES:
U1716-2F - Elektryczne wspomaganie kierownicy (NGE) - Sygnał nieregularny
U1712-2F - Układ hamulcowy (NFR) - Sygnał nieregularny
U1711-2F - Układ hamulcowy (NFR) - Sygnał nieregularny
B100C-92 - Tylne lewe światła tylne - Wydajność lub nieprawidłowe działanie
U2066-87 - Błąd w komunikacji z jednostką sterującą silnika (ECU) - Brak komunikatu
B1040-64 - Komunikacja z komputerem pokładowym (BCM/NBC) - Błąd wiarygodności sygnału
B1033-64 - Komunikacja z komputerem pokładowym (BCM/NBC) - Błąd wiarygodności sygnału
U2055-87 - Błąd w komunikacji z modułem komputera pokładowego (BCM) - Brak komunikatu
U2054-87 - Błąd w komunikacji z modułem komputera pokładowego (BCM) - Brak komunikatu
U2056-87 - Błąd w komunikacji z modułem komputera pokładowego (BCM) - Brak komunikatu
C1403-86 - Elektryczne wspomaganie kierownicy EPS (NGE) - Sygnał nieprawidłowy
C1408-86 - Kontrola ESP - Sygnał nieprawidłowy
C1413-86 - Błąd w komunikacji z modułem komputera pokładowego (BCM) - Sygnał nieprawidłowy
C141C-86 - Prywatny CAN między HALF i DASM - Sygnał nieprawidłowy
Zrobiłem trochę badań, ale nie mogę znaleźć żadnego rozwiązania tego problemu. Proszę, pomóż mi, naprawdę utknąłem.