Alfa Romeo Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
47 Posts
Discussion Starter · #1 ·
:cry: Hello Experts,

I have certain question here for you guys regarding my 145 TS1.8


1)regarding Cam timing

As one of the steps in changing the cam belt is aligning pointer on tesnsioner to match with index hole on plate.Does this pointer always keeps pointing to hole even after engine run?becuase in my case it never and keeps chaning

2) My car did not start after engine build then I removed the MAF and it starts but revolution are not regular and there are some detonations in engine .is this due to MAF ?(wrong airsupply)any suggestions what could be the reason.This is at idling though I have not checked by putting in gear



Please help!!
 

·
Registered
Joined
·
47 Posts
Discussion Starter · #2 ·
another question is if I did my cam belt with painted notch on exhuast pully matching with one on belt ,does after turing enging it will always be matching

TA
 

·
Registered
Joined
·
47 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Hi Smaky,

Here you are again for my rescue!Thanks !
CAn you let me know about tensioner pully pointer and index hole.Do they always align or pointer keeps moving to edjust the tension.

Regards
 

·
Registered
Joined
·
47 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Smaky,

I noticed one thing today when I increase the RPM ny pressing padel there are no detonations and and as soon as I release it and it tries to settle for idle RPM detonations start coming.

Also my break padel is stiff(does not operate at all) and ABS light is on.I tried to put car in gear and moved it a bit front and back after some time my gear know felt hot .

Any pointers

Regards
 
1 - 5 of 5 Posts
Top