Alfa Romeo Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter #1
Hi all ....as per title i have the message on the dashboard. ...parking help is unavailable!
I have listened /felt all the sensors front and rear but I can't feel any click. ....so I presume it's unlikely that they all died at once therefore my issue lies elsewhere?
Anyone else had this? What was the fix?
Sensors have been a bit intermittent for a while but now all dead....
Any help would be great! !!!
 

·
Registered
Joined
·
7,435 Posts
Yep, mine packed up about 18 months ago, they were intermittent for about 6 months before that.
Disappointingly, my local garage couldn't do anything with it.
Something to do with connections/wiring rather than a sensor on mine.
 

·
Registered
Joined
·
28 Posts
You will need to read the error codes. Normally if one sensor goes down it shuts the whole system down. I have spare rear sensors in black should you need any. HTH
 

·
Registered
Joined
·
7,435 Posts
Mine is also dead. Any ideas why it could be ???...
:biglaugh::biglaugh::biglaugh:
You have no front sensors?!! :biglaugh:
Mine only has them at the rear.
 

·
Registered
Joined
·
62 Posts
Discussion Starter #7
The car has front and rear sensors and currently none of them seem to be clicking. ..I know that if a sensor fails it will stop the system from working but all the other sensors should still click? ??? As for reading the fault codes i generally find they don't mean a lot and tend to lead you down the garden path!!!!
 

·
Banned
Joined
·
3,110 Posts
Anyway one need to strip bumper to go through.
Front and rear PDC are separate each other since have own ECU.
MES should definitely told you which bumper to strip.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top