Alfa Romeo Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Just bought a last '02 model Alfa 156 sportwagon 2.0 TS
Lovely motor.

Was a former 3.0 GTV owner but had to get rid of it. :(

Still loving my new sportwagon... :)

Only one problem... Off-side tail-light is faulty and warning light is on... Can't seems to trace the fault...Any ideas?
 
M

·
Guest
Joined
·
0 Posts
welcome to AO dude...congrats on your purchase...

loose wire on the unit ? are you using the correct replacement bulb ?


:)
 
H

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Search the forum for this problem, i think it may be to do with the rev counter........no, im not winding you up........i think the rear lights earth through it or something, probably to do with the bulb failure thingummy.
 

·
Registered
Joined
·
6,451 Posts
Welcome to AO, hope you get it sorted :)


Alfas and electrics.... :lol:
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #6
Yeah found a thread about the Rev counter problem.
I will be investigating mine in later and will post come pictures up if I manage to fix the thing...

Cheers
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #7
Well no luck so far trying to fix the problem.
I took the rev counter to bits and could not locate any obvious problems. My electronics is perhaps too rusty and out of date to help me much.

In the end I did a temporary "fix" by masking off the connection to the off-side light and connecting the bulb to the near-side. Works fine but I still want to have a go and actually repair it rather than this bodge.

Will keep you all posted.

Does anyone know of a successfull repair made to the rev counter circuit?
 
W

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Yes....someone posted that it was dead easy and consisted of replacing a single component iirc. No idea where the post is but try a search ;)

wrinx
 
1 - 11 of 11 Posts
Top