Alfa Romeo Forum banner
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello, this is my forst post on this forum since i started reading a lot usefull info on it. I just bought an 147 1.6ts and it is my first alfa in my experiance of driving. She had on time service all the time and only 145k km. When i take her from dealer the motor contol system check was on and the owner told me it is probably becouse it has been driven on a rserve and that i had to fill her up and drive her for a while and that the check ll be gone. I had been driving the car 3 weeks 500km and the check is still on. I reset the ECU and read the faults p1177&p1178 the guy that readed the codes told me that he had no idea what is the problem and if i get the same check i ll have to come back and see what is going on. Since i cleared the faults i put on an a-tested LPG system and i had been riding for 50-60 kilometers and beep the same check. I went back and they cleared the codes. The other day i wanted to go dfor a ride and when i try to start the car it started wery bad like it had been firing only on 2 -3 cylinders the she stailed. I try to start it agin then she starts but agin missfire. When i try to give a little rew i could hear a boging noise and little bangs from the air filter. Then after 50 km the light comes back and the car starts better in the morning. If i clean the faults it starts bad, when the check comes back she starts better. I can notice poor fuel economy and bad acceleration with check light on. She idles well and revs to 7k without problem. Only the first start is bad and she missfires. Please help im new in this alfa world!
 
1 - 1 of 1 Posts
Top