Alfa Romeo Forum banner

1 - 20 of 44 Posts

·
Administrator
Joined
·
87,066 Posts

·
Registered
Joined
·
11,604 Posts
Got the new telescope set up :thumbs:
 

·
Banned
Joined
·
57,288 Posts
Discussion Starter #6
I've got a 300mm tele on the Cannon and it's set up on the tripod I just can't get the exposure right :cry:
 

·
Administrator
Joined
·
87,066 Posts

·
Banned
Joined
·
57,288 Posts
Discussion Starter #11
Well go out & use it :p
Can't be bothered tha moments passed now :)

Easy way,

F11 and set the shutter speed to match the ISO rating you are using.

Experiment up and down the exposure/aperture combo from there.
That's where I'm going wrong, set at F11 but I'm jumping about with the shutter speed and I can't get the exposure right, never thought about starting at the ISO and tuning it from there :D

Cheers mate :thumbs:
 

·
Administrator
Joined
·
87,066 Posts
Donkey did that in the 1st reply to my Moon thread in the Images Lounge :rant: :tut:


:cry: :lol:
 

·
Registered
Joined
·
17,658 Posts

·
Banned
Joined
·
57,288 Posts
Discussion Starter #16 (Edited)
To all you experienced moon snappers this will look a bit crap, but it's the first time I've been able to get anything other than a big white disk :D

It's a bit shakey because I wasn't using the tripod :)

any how here's the effort :)

View attachment 132606
 

·
Registered
Joined
·
17,658 Posts
Here's your picture HM, pinched from above (all 97Kb of it)

I ran it through Paintshop Pro X4



[ other image enhancers are available.....










but they are way more expensive :D]
 

·
Registered
Joined
·
22,760 Posts
Just nipped out with the D90, bit cloudy but not too bad.

Hand held using the wash house roof as a tripod.

No fancy image enhancing stuff here, just cropped to AO friendly size.
 
1 - 20 of 44 Posts
Top