Alfa Romeo Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

· Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Wifey has an 03 147 which decided not to start yesterday. EBD fault up so I tried a jump start which failed (car a bit weak turning over and didn't fire).
Removed the battery and had it tested at Halfrauds (cells ok but charge was down a bit).
Recharged overnight and refitted this morning. Now for the fun bit.......

Engine turned over much better but then came the bang and smoke from the engine:confused:
After I changed my trousers I (maybe stupidly) tried again. Turned over well again a few times but another (much smaller) bang again. Obviously stopped at this point.

I can report that the spark plugs were changed a few months back and I'm not getting any error messages coming up including MCF or EBD.

Ideas chaps?
 

· Registered
Joined
·
9,913 Posts
Wifey has an 03 147 which decided not to start yesterday. EBD fault up so I tried a jump start which failed (car a bit weak turning over and didn't fire).
Removed the battery and had it tested at Halfrauds (cells ok but charge was down a bit).
Recharged overnight and refitted this morning. Now for the fun bit.......

Engine turned over much better but then came the bang and smoke from the engine:confused:
After I changed my trousers I (maybe stupidly) tried again. Turned over well again a few times but another (much smaller) bang again. Obviously stopped at this point.

I can report that the spark plugs were changed a few months back and I'm not getting any error messages coming up including MCF or EBD.

Ideas chaps?
jump starting can lead to more problems than you started with......... take oil cap off and see if cams are turning if she does turn over 147 not ya wife mind:):)
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top