Alfa Romeo Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
337 Posts
Discussion Starter #1
Guys,

Fairly quick one I hope for you.

Got into the car this morning to get into work EARLY, went to the petrol station, filled to halfway and it cut out four times before I could restart. Cut out again getting out of the petrol station when I slowed, then cut out at two roundabouts, loss of power then boom cut out.

I did hear some sort of bizarre noise before this started, first time it cut out all the dash lights came on and the fuel gauge blinked like a nutter, all the other times, it cut out the dash lights came on for oil, battery and something else I can't remember (the fuel injector and airbag light are always on)

Drove home and got the Oh to give me a lift in his car. From reading on here sounds like crank sensor issue? Happened once before over Christmas, the car has a new battery since beginning Dec. the terminals were checked then and are fine.

Thoughts on crank sensor failure or pending failure?

Just to add to the list of work I've to do the timing kit is due and scheduled for the next ten days so while a piece of work like that is being done if I can deal with stuff like this it will be good :)
 

·
Registered
Joined
·
4,301 Posts
Thoughts on crank sensor failure or pending failure?
Hi, I have a similar problem!
Try this.. start the car and let it tick over, if it reaches around the 65c mark and cuts out, its probably what I'm experiencing and my thoughts are crank sensor.
Not easy to get to but cheap to fix (if your handy with a set of tools) :thumbs:
 

·
Registered
Joined
·
344 Posts
Had an integrale that did the same within 50 metres everyday on the way to work. Was the crank position sensor
 
1 - 3 of 3 Posts
Top