Alfa Romeo Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
135 Posts
Discussion Starter #1
Hi

Can anyone help..

On my Alfa 147 JTD I have a warning light fault on glow plugs.

Thing is i have changed them but still have the warning light:cry:

Any help woult be great as this is bugging the life out of me:mad:
 

·
Registered
Joined
·
1,738 Posts
Are you sure the new ones all work? Disconnect the wires and use a insulated wire direct from the battery positive to check each one draws current.
 

·
Registered
Joined
·
6,333 Posts
I've done a previous reply to something similar. Gf's diesel, not AR, had this with power steering lamp on too. Turned out to be a blown stop light!!. Glow-plugs only really needed on very cold mornings.
 

·
Registered
Joined
·
1,738 Posts
I've also heard some diesel engine oinly use the plugs at very low (minus) temperatures. Funny how they wear out so readily and that the plug manufacturers give info about fast heating, then lower self regulating currents to keep them warm, and a longer post heat cycle to promote fast engine warm up and improve overall running and efficiency in the first 2 minutes.:rolleyes: Doesn't add up.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Hi ,read your post that you had changed glow plugs, can you say how to get the wires off the plug ? Are they just pull off or is there a thread ? Dont want to ruin connections.
Its a 1.9 jtd multi jet 04
Would be gratefull for any help
 

·
Registered
Joined
·
1,738 Posts
The connectors will pull off.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top