Alfa Romeo Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
hi there, had my 2.2 brera for a couple of years now and i love it, however as you all know it does have its problems. latest one is it wont start. when i insert the key the error "vehicle protection system not available" comes up. has anybody any ideas?
 

·
Registered
Joined
·
7,486 Posts
When did you last drive it?
Has it been left standing for days over Christmas?
 

·
Registered
Joined
·
1,553 Posts
The VPS is the steering lock
- if it locks and unlocks the steering wheel you will have a power distribution error flagged in the Body Computer.
The car should start if it unlocks - might be battery/earth issue causing it and the start issue.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #4
When did you last drive it?
Has it been left standing for days over Christmas?
hi there, no the message came on while i was driving home from work on christmas eve. When i tried to start it the next morning the message was still there and it wouldnt start and i havent been able to start it since.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #5
Hi, thanks for your reply. When i insert the key, the radio and everything comes on, but when i press the start button nothing happens and the fault reading comes on
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #8
hi there. thanks for your replies. think BuonGiorno was spot on - just had brakes done and clutch pedal was a bit sticky. Pulled back and fault cleared and engine started ok. Thanks for your help.
 
1 - 8 of 8 Posts
Top