Alfa Romeo Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
Hi,

I am having an issue with my 2.2 Brera,

I have my ECL on, differeintiating between flashing and on constant,

It is misfiring both on idle & under acceleration and is becoming quite annoying now as i cannot find the issue!

I have replaced Spark plugs, coil pack & Battery, i also had my alternator replaced last week as this was on the way out,
has anyone else hads these issues?

The code readings read misfire in cylinder 2, and it is using a hell of a lot of fuel compared to normal (About 13.5mpg)

Could this be an injector issue? or High pressure fuel pump?
I have read that the fuel pump could be an issue but surely this would effect all cyclinders?

If anyone has had any experience or tips it would be appreciated.
Car is currently at an alfa specialist but they cant seem to pin point it and dont really want to fork out for unnecessary parts
 

·
Registered
Joined
·
30 Posts
It needs new camchain set I think. You can swap injector to different cylinder and see what happen..

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #5
It needs new camchain set I think. You can swap injector to different cylinder and see what happen..

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Hi,

It has had chain replaced 10,000 miles ago so cant see that being the issue! specialist has looked at the chain and sais everything is okay there
 
1 - 5 of 5 Posts
Top