Alfa Romeo Forum banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #1
Not ran my V6 as I should of :tut:

When I try and start I just get a loud ticking

Is the starter motor stuck or is the battery flat?
 

·
Registered
Joined
·
1,458 Posts
Or give the starter motor a good whack with a hammer (although I agree with Allan - it does sound like your battery).
 

·
Registered
Joined
·
610 Posts
Make sure that if you jump start her you connect to the positive termanal of your battery but the negative needs to be connected to the gearbox. Read the manual. This is how you blow an Airbag ECU.

Been there, done that.
 

·
Registered
Joined
·
1,699 Posts
Wonder if that's why my airbag ecu was blown when I got the car!

Could also be loose connections or a bad engine earth strap causing the problem.
 

·
Registered
Joined
·
610 Posts
My manual states that the negative of your battery used to jump the flat battery should be connected to the top of the gearbox some where. Hang on i am going to take a pic and post it for you.
 

·
Registered
Joined
·
610 Posts
Has anyone got any idea about the neg on the gearbox?

I can't find owt in the book
Oweners manual page 148 but if you check back here in a few minutes i will upload a picture from the book.
 

·
Registered
Joined
·
610 Posts

·
Registered
Joined
·
3,806 Posts
I vote that if it's a constant ticking its definitely the battery. A single tick would be the starter (or a really flat battery)
 
1 - 13 of 13 Posts
Top