Alfa Romeo Forum banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

1-20 of 47 Results
  1. Alfa 159, Brera & Spider
    I'm bought the car abroad with a known issue with the ps system. The steering was hard and noisy. We brought tools with us and after the buy we changed the ps reservoir and flushed the system through the reservoir with 2 bottles of identical fluid of the GI/R. When we ran out of the fluid after...
  2. Alfa 164 & 166
    Here she is as I received her. Looks great on the outside but there is a catalogue of faults and sheer stupid maintenance. I was almost ready to give up on the car, but thinking long and hard, this one is worth saving.
  3. Alfa GTV & 916 Spider
    I know there are loads of threads concerning hood problems - I have contributed to many of them. This post will be a bit of a repeat to that which I have posted before in answer to others - but bear with me. I have had my Spider for 6 years now. During those years the electric hood action has...
  4. Engines (TS, JTS, JTD & V6)
    Hi all, I am having some trouble with the CF2 2.0TS in my 916 GTV. It keeps idling up around the 1500 to 2000rpm mark. A bit of background: It is a March 2000 build car, which has the Bosch Motronic 1.5.5 ECU. It has a Throttle Cable on one side of the throttle, and the Throttle Potentiometer...
  5. Alfa 147, 156 & GT
    So guys need some help and confirmation I'm looking to fit a bucket seat in my 147 for a few track days but I'm thinking on just keeping it in as the car is my daily use aswell so my question is if the airbag light is on does this effect any of the other airbags to cease to function plus I've...
  6. South Africa
    Clarkson canned: Did he punch producer? | Wheels24 Publicity stunt ? Or the last of Top Gear and Clarskon. Personally - I like top gear and Clarkson.
  7. Alfa 159, Brera & Spider
    When I bought the car the boot light didn't work, turns out it just needed a new bulb which I replaced last night. My questions is though should the light come on ALL of the time when I open the boot or just when it is dark (is there some sort of light sensor on the car that communicates as to...
  8. General Motoring Discussion
    On my car I have just bought extra load tyres, they are rated at 99 rather than the standard load equivalent which is 95. (Size 225/55R16 99W) The car doesn't really need them it is just I got a very good deal on them compared to other regular rated tyres. My question is do I need to run them...
  9. Alfa 147, 156 & GT
    Hi all, I've recently had a new front anti-roll bar fitted, along with two droplinks. However, I've noticed the front seems to be sitting a lot higher than the back, rather than the same height. Any ideas as to what has caused this? I hope you can help. Thanks Charlie
  10. Alfa 164 & 166
    Hi everyone, after scanning these forums over the weekend I have now purchased a 2003 3.0l 166 with alot of the common problems. My gearbox like others on here suffers from not kicking down in auto and no sport or manual mode at all. I have a couple of extra thing that I either haven't found...
  11. General Motoring Discussion
    The TUV report of the year 2013 for vehicels of the age 4-5 years In the chart is 121 models and average fault rate is 10.8%. rank car make - model fault rate mileage 1. Toyota Prius 4.0% 63 000 km 2. Mazda 2 4.8% 48 000 km 3. Toyota Auris 5.0% 57 000 km 4. Toyota Corolla Verso 5.1% 71 000...
  12. Alfa 147, 156 & GT
    My drivers side linkage has snapped on my 06 GT V6, usual problem I understand. Any truth in the rumours that a Fiat Stilo motor and linkage will work. Trying to pick a used Alfa one up isn't easy, are repairs of mine a practical option. Thanks for help - Nick.:thumbs:
  13. Alfa 147, 156 & GT
    Hi Guys - I know there are a few threads on this but couldnt seem to find a definitive answer My front wipers have the normal issue - they work on manual sweep if you hold the stalk, but dont park properly and they work on max speed but nothing in between. I've removed the linkage/motor...
  14. Alfa 147, 156 & GT
    Hello there guys and gals, been a while, and the beast is actually back on the road after a year of what I can only describe as a harsh lesson in owning a high millage Alfa. I now have no low down power (and not too much further up either) Map sensor replaced, MAF sensor replaced and checked...
  15. Alfa 147, 156 & GT
    My CC has stopped working :( Have checked both the clutch and brake switches - had them apart and set the plungers to the correct depths so they engage/disengage as they should. Checked the fuse. When I switch the ignition on, the green CC warning light does NOT light up. I thought it did...
  16. Alfa 164 & 166
    It happenned a few weeks ago and then worked fine since. It occurred agin the day. Cc was working fine .parked up.reurned 5 mins later and driving off noticed the CC was OFF. Strange that coz I leave it oan awe ra time. Tried everything whilst driving along temp up doon,fan speed up doon,vent...
  17. Alfa 147, 156 & GT
    Has anyone any suggestions here? I'm about to do a long trip next week so thought I would try and do something about my very heavy clutch. First the fluid - it was like thick black bitumen. So using an anti-freeze strength testing bulb from Lidl for £1.50 I drew off all the gloopy fluid from...
  18. Alfa 147, 156 & GT
    I have a pair of LED sidelights in my 156, they have been in for about 6 months with no problems. A couple of weeks ago I was driving back from Spain with the lights on for most of the 19hr drive without any issues. However when I next turned them on I get the bulb failure warning light on the...
  19. Alfa 147, 156 & GT
    I've been running with LED side lights for a year or so and decided to upgrade them and get rid of the blue tint. Bought a couple off ebay, fitted them and great no warnings! They were bright, white but only lasted 10 minutes! Tried them in the car in the evening, drove 2 miles in the morning...
  20. Alfa 147, 156 & GT
    i have one of those....reaaally annoying problems which i would appreciate some help with. 156 1.6 twinnie....2001 on a y plate. aux belt snapped due to a worn tensioner, replaced both all runs smoothly no pulley wobbles etc....however.... once its warmed up a bit, never when cold, it has a...
1-20 of 47 Results
Top