Alfa Romeo Forum banner

unresponsive

  1. Alfa Giulietta
    So I've been dialling up the temperature, but don't get a blast of hot air from the vents. Fan like being on 3 leds, put the temp up to 25 , the fan went briefly to 4 then back to 3 and it wasn't getting any warmer. Any advice?
  2. Alfa 147, 156 & GT
    Car was running perfectly til the nephew fiddled with it! I now notice that the airflow meter doesn't make any difference when unplugged. Tried the one out of my perfect 147 and doesn't work either. Engine now hunts on the idle , starts and revs but runs badly. No idea what he did except that...
  3. Alfa 147, 156 & GT
    Hello. Lately i've been dealing with a weird issue.I'm not sure if it's normal or nto, hence why I'm asking. Basically, the first few cm's of travel on the accelerator don't do anything, which makes it extremely uncomfortable in city situation. Once I've stepped on it a bit more, there isn't an...
  4. Alfa 147, 156 & GT
    Quite often lately my 2000 156 16V Selespeed stops responding to throttle, usually light/no throttle and slowing down, I come to a stop at intersection, engine hiccups and then idles normally, injector light on dash lights up, and when I go to move off, no response to throttle, engine idles as...
  5. Alfa 147, 156 & GT
    Hi all, new Alfa owner here! First post and unfortunately its a problem, probably caused by my own stupidity! I picked up a 2.5 V6 on Thursday and this morning I set about fitting my own headunit. After unsuccessfully fitting (borrowing a multimeter to get the wiring correct) my fan controls...
  6. Alfa 147, 156 & GT
    Car started with no problems this morning, but there wasn't the usually whirring of the selespeed when the drivers door was opened. The gear selector displays N, city mode will not engage, and no gear can be selected, with the stick or paddles, whether the car is running or not. There is...
  7. Alfa 147, 156 & GT
    switched the car on to get back from work and went to pull away and didn't get the normal throttle response and stalled the car. Switched it back on and, on closer inspection, moving the throttle only pushed the revs up a few hundred rpm. after 10 seconds or so this cleared and the car was fine...
  8. Alfa 147, 156 & GT
    On my 16v jtd the accelerator pedal has about 1-2cm of dead spot when you first press it and it does nothing. Most other cars i have had as soon as you touch the pedal its there. Is that normal?
  9. South Africa
    Hi Guys Im having issues setting up and balancing my twin dellhoto carbs, I have taken them off and cleaned them individually as well as gone through the workshop manual on how to set these carbies up, however I just cant get them to respond well, they continuously spit, there is excessive fuel...
  10. Alfa 147, 156 & GT
    I have a very strange issue with engine running when cold mostly. When I give throttle to pull off from standstill the engine dies and nearly cuts out, also sometimes when I pull away it doesnt give me full power then with no warning it gives full power again! Its also jerky on the throttle...
  11. Alfa 147, 156 & GT
    I have a problem with accelerating which is intermittent, say I pull away from a junction when car is cold and give it throttle it doesn't respond at all for a second! I also get a wonky idle when slowing down!
  12. ICE & Blue&Me
    I've just taken delivery of my 159 (:)). It is 2ndhand, an 07 plate. It allegedly has b&m. The manuals include the b&m info, the b&m box is in the glove compartment and when I stick a USB stick its led lights up to show it is getting power. However, I can't select it by scrolling through the...
  13. Alfa 164 & 166
    I have the rear passenger door lock mis-behaving for which I found no trace on the forum. The lock door pin does not react to the remote control nor manual key locking (central locking using the drivers door keyhole). In other words the passenger rear door always remains in the same position...
  14. Alfa 147, 156 & GT
    Got a small problem especially when driving from cold, i select 1st gear the put my foot on the accelerator, i find i need to put at least one quarter way down before the revs register on rev counter, when they do they shoot up to about 200 to 2500 rpm, and then the car jerks as moving off even...
  15. Alfa 147, 156 & GT
    Been happening now for a while. Flick the wiper blade stalk to get some water onto either the front or rear screens and although it comes through after about 5 seconds, its a really small trickle and barely reaches the glass. There seems to be hardly any pressure in the system. Any ideas guys?
  16. Alfa 147, 156 & GT
    Hi. I have owned a 1999 156 2.0TS for over a year but have always had a problem with what I have tried to describe as a lack of response to the throttle. It seems that unless you really floor the throttle when pulling away from a standing start, the engine power just falls away and then...
Top