Alfa Romeo Forum banner

troubleshooting

  1. Troubleshooting suspected fuel issue

    Alfa GTV & 916 Spider
    Ok a follow on from previous post.. Car will turn over fine but not fire. Injector light is on while cranking but not otherwise so I hope that's normal. I've tried to locate the fuel pump relay but it doesn't seem to tie in with the pictures in the manual - see below boot and bonnet pics. I...
  2. Troubleshooting help..

    Alfa GTV & 916 Spider
    Thermostat fixed (more or less) and coolant topped up. Wanted to circulate new coolant by running motor for 10 mins. Tried to add a gallon of fuel from can but got confused by the petrol cap opening and started digging around in the boot pulled off the liner and check some relay connections...
  3. troubleshooting ASR, VDC, EBD and some engine problems.

    Alfa 147, 156 & GT
    I have been having troubles with the ABS ECU since I got my '02 156 1.9JTD. the first ECU was not working so I changed it. ABS works fine, but I still have problems with VDC, EBD and ASR, none are working. I had a faulty clock spring and a faulty steering wheel position sensor so I changed those...
  4. Giulietta Troubleshooting

    Alfa Giulietta
    Hi All! Could you help with two issues that have developed on my 2.0 JTDM 170. Issue 1 - I've replaced the aerial base today, vast improvement in reception but still not good at all. The dealer supplying the part suggested I also investigate all the aerial wiring as they've had issues in the...
  5. Cruise control troubleshooting - 147 1.6

    Alfa 147, 156 & GT
    Hi Alfisties, Im having trouble operating my cruise control, when turn on the switch there is no sound or indication on the dash to confirm its active and subsequently it wont work. I have checked the fuse and pedal activators and they seem to be ok, is there any other way to locate the problem...
  6. Speaker troubleshooting

    Alfa MiTo
    Hi everyone! Recently I've become the proud owner of an Alfa Romeo MiTo 1.6 jdtm. I love everything about it! As the title says, I'm trying to troubleshoot one of my speakers. The rear right speaker and tweeter do not work. So, because it's both, I was thinking it may be as simple as a loose...
  7. Troubleshooting Air Con

    Alfa 147, 156 & GT
    Looking for a little guidence on some Air Con issues im having. Im not getting any Cold Air, My first step was to get the system checked for leaks and recharged but it was perfectly fine. Ive checked all the fuses, ive been on Youtube to look at seized compressors but mine spins freely...... Can...
  8. 2002 Era Selespeed Gearbox Troubleshooting - VIDEO

    Alfa 147, 156 & GT
    Hi all, I drive an Alfa Romeo 147 selespeed European car of the Year 2002 I have lost patience with the my local Alfa stealer ahem *dealer .. He wants to replace every component in the car. I knew my selespeed system was on the blink but he said no codes came up, funnily enough he recomended...
  9. Detonation troubleshooting

    Alfa 33, Sud & Sprint
    As some of you may know I've been experiencing some detonation issues. I have the 6A running now on a stock coil. I tested the car up a very steep incline yesterday and with a full load of passengers! In 2nd and 3rd on its limit it experienced no detonation. ONLY when I accelerate fast...
  10. Troubleshooting Computer Problems

    The Technology Section
    Hi, Now we have a specific place to put this I'll update this thread from time to time with hints and tips on how to diagnose the root cause of problems with your computer along with security and maintenance tips for ensuring the smooth and safe running of your home computers. I'll ask our...
  11. air con troubleshooting

    Alfa 164 & 166
    HI everyone, I think i have some trouble with my air con ,after a period of time since i didn't drove my 166.,and i suspect the heat/cold servomotor.In low is not cold enough in high(hot) is not hot enough.anyone know where is that,i could't found it! thanks,
  12. Need some help troubleshooting

    South Africa
    Hi Guys I would really appreciate some ideas with my problem. Might be a few different issues. First off all, I have the classic split turbo hose symptoms. Loss of power, lots of black smoke with hard acceleration and loud whistling noise. I also have a sulphur smell in the cabin, and a thin...
  13. Need some help troubleshooting

    Alfa 147, 156 & GT
    Hi Guys I would really appreciate some ideas with my problem. Might be a few different issues. First off all, I have the classic split turbo hose symptoms. Loss of power, lots of black smoke with hard acceleration and loud whistling noise. I also have a sulphur smell in the cabin, and a thin...
  14. Help required to make troubleshooting plan

    Alfa 147, 156 & GT
    Hi All, I need some help to put together a plan to get to the bottom of my problem - no torque below 2500rpm (motor is 1.9JTDM). I want to use the coming bank holiday weekend to finally sort this if possible. Progress so far: 1. EGR valve cleaned by Alfa dealer - no effect. 2. Boost sensor...
  15. 147 3rd party amp and sub troubleshooting

    Alfa 147, 156 & GT
    Hi there, I had an amp and sub installed about 4 months ago and all of a sudden the amp has stopped working. I checked the fuses on the amp itself and they're still ok. The wiring goes into the back of the headunit (standard alfa headunit..cassette with multichanger) and rather than get the...
  16. Troubleshooting Tip: CODE Light on remains on.

    Alfa 145 & 146
    Just to add to the database...: After doing some work to the bumper on my 145, the car cut-out after I took it off the axel stands to move it. On trying to restart it, the engine turned but would not take, and the CODE LED remained lit. I immediatly suspected that the fuel cut-off under the...
Top