Alfa Romeo Forum banner
rough
1-20 of 315 Results
Advanced
  1. Alfa 147, 156 & GT
    I'm not really wanting or needed to sell my 156, but it is a big car with a thirsty engine (compared to my Fiat powered Reliant) and as I've yet to actually take my driving test, not something I can use every day. May consider selling it though to buy another project car (and keep my insurance...
  2. Alfa 147, 156 & GT
    Hey everyone, I have a 2001 156 TS that's had a couple of the same issues over the few years I've owned it. Specifically having seen the fault codes P0103 and P0104, which was thought to be from using a non-Bosch MAF sensor, however this got swapped out for a Bosch one with minor improvements...
  3. Alfa 159, Brera & Spider
    Hi all, I've owned a couple of Alfas but I'm new to AO. My 2013 159 3.2JTS has been running rough when I start it from cold, lots of vibration and a little rattle ifrom the engine bay. This morning the engine light began flashing in amber as I started the car but went off quite quickly. The car...
  4. Alfa 159, Brera & Spider
    as the title says engine is running rough and sounds like a bag of nails, can someone look at the injector correction values and tell me if they are normal or do i have to get them removed and cleaned maybe replaced 2.4 jtdm egr blanked and deswirled Thank you in advance
  5. Alfa 147, 156 & GT
    Hi everyone! First post, and first time Alfa owner. I've recently purchased a 2010 Alfa Romeo 147 JTD and have had issues starting the car. The vehicle usually takes two to three attempts at starting, and once running, the vehicle idles quite roughly. Once on the road, the car drives...
  6. Alfa GTA
    As some of you might know, the 156.net forum is no more. We knew that the site was going down for a while (lack of traffic) so I took the opportunity to save some of my (hopefully) useful threads. This was a thread I originally posted December 2009 and is made up of photos from a number of...
  7. Alfa 159, Brera & Spider
    Hi all. I'm hoping somebody can help. I took the brera (2.2) out of the garage for the first time in about 2 weeks and after 3 or 4 miles of driving, the battery icon started blinking on and off. I kept on driving, parked up at work and hoped it would just clear itself. The car started fine 8...
  8. Alfa 159, Brera & Spider
    I have a 2009 1.9 Jts model Did anyone get a fault on the startup with rough idle? I get a P0300 and P0302 code after the engine light comes up. If I start the car the second time the problem goes away. This only happens first start in the morning. I already replaced the injector plug on...
  9. Alfa Giulia
    Noticed the nasty scraping sound everytime I pull the seat belt. If you use finger to run over the plastic surround you will the sharp edge. I use some 400 grit sandpaper then follow by 1500 grit. Took 2 mins to fix and no more scraping. Highly recommended to protect the seat belt. Sent...
  10. Alfa GTA
    Hi Guys, I recently bought top condition, first owner GT 3.2, with 130 000 kilometers on the clock. The car has just been in for a complete premium service with one of the best Alfa specialists where I live. One thing I noticed when I bought it and drove it for a day before taking it in for...
  11. Alfa 147, 156 & GT
    Hello forum and thanks for having me on this forum. I've read a looot and learned many new things here for the past week or so. I am back to the Italian brand , this time an Alfa 147 TS 1.6 that someone had forgot about for the past 5 years. (owned a Fiat Coupe 20VT some 15 years ago). Car has...
  12. Alfa GTV & 916 Spider
    Hello All. Just got my car back from shop after changing timing belt and removing variator belt/free flow exhaust/among a few other things. I was pretty confident with the gent working on my car for he has built/raced t.s. engines for many many years. Question is will removing the balance...
  13. Alfa 159, Brera & Spider
    Hey, so the rear end of my 159 is quite rough on the road, particularly the Left hand side. It's crashing/clunking over smallest imperfection on the road. The right hand side doesn't do it so much. The rear end feels very light on the road, like its loose or not entirely connected to the...
  14. Alfa GTV & 916 Spider
    Hello all My 1999 Spider 1.8 TS has a rough idle when starting warm. It starts ok when cold taking aprox 1 minute to reach the ideal rpm and then runs smooth. Only if I stop the car and turn it on again 5 or 10 minutes later it starts floating through the revs and drops to nearly stall. This...
  15. Alfa 159, Brera & Spider
    As the title says, i did try the search function but i got zero results so please no sarky comments, i want something removeable but dont want to hack the bumper too much (i know thats inevitable)
  16. Alfa 159, Brera & Spider
    I need advice. My 2.2jts sometimes when I try to start it when the engine is still cold has a rough idle(like it changes to everything between 2000-800, it goes up and down and up and down...) plus sometimes it does not want to start for the first try only for the second. When the car does this...
  17. Alfa 159, Brera & Spider
    My new to me (3 months) Alfa 159 sportswagon, 2.4jtd qtronic stranded me for the first time tonight ? I still love it though. Was driving along fine 60km/h, about 5 minutes into my daily commute when I noticed accelerator seemed a bit dead, pulled over. Sounded a little rough at idle...
  18. Alfa 147, 156 & GT
    Hello The problem is that the engine works rough on idle sometimes,at around 600-700RPM then suddenly jumps to 1300-1400RPM and shuts down. The second problem is that when I'm driving and I shift at around 4000RPM it often shuts down,RPM just goes to 0 and I have to start it again. Sometimes...
  19. Alfa 159, Brera & Spider
    Hey all, this is my first post, I've been a lurker for a long time and have found the information on here invaluable, thank you. But I'm at my wit's end with my precious 159... Video of my struggling Alfa: As you can see, the idle is rough, and there's lots of lovely smoke. It sounded as if...
  20. Alfa 159, Brera & Spider
    Alfa Spider 2.4 jtdm, when it is cold it smokes & runs lumpy, 1 minute later it runs fine, a touch lumpy on tick over but nothing much and when fully warm its fine. I am thinking injectors needs replacing or could it be swirl flaps ? how do i tell ? its been to the moon and back but doesnt use...
1-20 of 315 Results
Top