Alfa Romeo Forum banner
quickly
1-20 of 27 Results
  1. Alfa GTV & 916 Spider
    This may seem odd but on my gtv cup I’ve been having issues with the heater not working sometimes. I was out a drive and the heater was working at first but quickly ran cold. My temperature gauge sat at 80ish driving normal and the fan came on when it reached 100 as it should. After I got home...
  2. Alfa 147, 156 & GT
    First a little bit of history. It's a 81 kw 8v JTD 147, 2002. - 2 years ago, IC hose snapped - replaced with metal pipe For the past 8 months, car was throwing MCSF errors (sometimes they'd just appear and go, and sometimes they'd stick for a day or two) - Vacuum hoses melted three times...
  3. Alfa 147, 156 & GT
    I understand that the weather is cold, but we've had cold winters before and didn't notice the car needing this much time to warm up. I replaced my thermostat last year because it would not warm up AT ALL. I even took a picture once, after about a 60 km drive, the temperature was still at 50...
  4. Introduce Yourself
    Well after many years of procrastinating I finally took the plunge - and in a big way, buying a '07 159 JTS 2.2 sight unseen on an auction site - clearly mad, but at least I'm now part of the brotherhood! 1 owner. Full service history. Books. Great duco and a raft of electrical gremlins giving...
  5. Alfa Giulietta
    I made the mistake of going in to my local dealer today. I'd been online and am waiting for a call tmrw on a new Giulietta 1.4 MA 170 Exclusive in Cobalt Blue for £15,999. I have a 2011 Veloce model in Etna Black to part ex. Anyway I went to the local dealer to have a look at the colour as I'm...
  6. Alfa Giulietta
    Just received notification from DVLA that my vehicle tax is due for renewal at the end of the month. Cannot believe it's almost a year since I took delivery of the car. 6.6K on the clock to date and all going well. Suppose as one gets older time does pass more quickly??
  7. Alfa 159, Brera & Spider
    Today I pulled the car from around the back of the house to the front to load the car - spent about 15-20mins loading it (with only boot open) came to start it around 30mins later and the battery was dead having started perfectly just 30mins previously! Just got a load of clicking noises from...
  8. Alfa 159, Brera & Spider
    European Commission sues UK over polluted air - environment - 25 February 2014 - New Scientist So the EU is suing the UK for not reducing its NO2 emissions, which is primarily from Diesels. This bit is somewhat concerning: "Reducing traffic and the number of vehicles is the most effective...
  9. Alfa 159, Brera & Spider
    Hello everyone! I heart the brainteasers my alfa keeps giving me. In 1st if you bunt it, dump the clutch, the revs continue to rise a bit..almost as if the flywheel isn't losing speed quickly enough. It's also somehow 'smoother' in putting the power down.I thought the DMF might be falling...
  10. Alfa 159, Brera & Spider
    Hi! It started this winter (of course). The the heating stopped working, I am only getting cold air. Both with A/C ON / OFF. Completely dead. Secondly, I have a diesel 159. So the temperature usually climbs up to a stable 90 degrees after > 10 minutes. Now it quickly rises to 90 in 5 minutes...
  11. Alfa 147, 156 & GT
    Please excuse the long post! My clutch had been getting progressively worse over say the last 3-4 months, getting more notchy and less smooth as time passed. I paid a non Alfa specialist (yeah i know) to fit a new clutch only last July. The car had done 125k at this point and has now covered...
  12. Alfa 147, 156 & GT
    I've just acquired an 02 plate 147 2.0, and just wondered how quickly everyone else's gets up to temperature? Mine gets up to 90 in about 2 minutes, then just sits there very happily for the whole journey, even in traffic. Now I reckon this is absolutely fine - but everyone at work seems...
  13. Alfa 147, 156 & GT
    Hi guys I have alway driven a manual and know to accelerate briskly without screeching and drawing attention. However in my 147 selespeed I cannot seem to accelerate briskly without spinning wheels. I either screech wheels or move off very slowly to avoid spinning wheels. Cannot find the...
  14. Alfa MiTo
    Hi, I desperately need a car and am looking to buy a mito 1.4 16v Veloce. I have a car to scrap so i guess it needs to be new and i would be looking to get a PCP agreement. Any Alfa dealers got any in stock?
  15. Alfa 164 & 166
    odd thing i've noticed a couple of times recently on my 166.. its always been a very predictable starter, but just twice recently its taken slightly longer than usual to start, once after a very short drive with a short stop (local shop en route out) when it took about 3 seconds to start and...
  16. General Alfa Discussion
    Don't get me wrong i'd probably rather loose an arm than own one of the dullest cars on the road but jeezus the figures for this thing are staggering. Alfa are in the dark ages in comparison....imagine this engine in a 159ti....i'd probably never change car again :wow: Then again nobody buys...
  17. Introduce Yourself
    i got a 156 2.0 selespeed (2000) recently i noticed that the coolant drains the water very quickly and had to fill up every day, i only drive total of 10-13 miles per day. i have read some of the other post and looked under my bonnet and saw that the fan does kick in when hot, and the...
  18. Alfa GTV & 916 Spider
    Hello, this is a bit of an urgent one as I have had to leave my car at my sisters. I have just topped up my break fluid to stop the handbrake warning light coming on - everything there is okay. Drove to my sisters, locked the car using the fob, now can't get in! Fob won't disable the alarm, can...
  19. Alfa 147, 156 & GT
    2004 60k miles Alfa had not been used for a few days. Wife reported sudden drop off on power, turned round nursed it home for about 1 mile. On description I thought Turbo pressure and it started on drive but with cloud of white smoke. Now Re-starts and runs for say 3 secs then cuts out. Fuel is...
  20. Alfa GTV & 916 Spider
    Help! I do not have the remote fob for my alfa. But i have all the keys. Just disconnected my battery to do a bit of work. Reconnected it again and every time i open the door the alarm goes off. Cannot disarm the alarm whatever i do. Am happy to disconnect the alarm entirely if this is...
1-20 of 27 Results
Top