Alfa Romeo Forum banner
p1173
1-13 of 13 Results
  1. Alfa GTA
    I had my cambelt and waterpump replaced 6 weeks ago. Since then I have been having intermittent problems with the car not starting. Using Multiecuscan (free version) it gives the codes P1173 and P1176 (Mixture Strength (additive) Signal high , fatal. Sometimes if I disconnect the battery it...
  2. Alfa GTV & 916 Spider
    Hello I am hoping someone more experienced than I will see this post and be able to guide me a bit. So I recently acquired another 2.0 TS and have hit some running faults having now done 600 miles in it. It was really rough when cold but once it has idled for 5 minutes it was driveable. Fiat...
  3. Alfa 159, Brera & Spider
    Hi guys, I’ve been having this problem for quite a while now, maybe someone here can shed a little light on what’s going on. Any hints are welcome. Car: 159 Tbi, about 185000km milage Check engine during long highway drive: P1135 and P1173 + bad cold start next day – engine shaking and...
  4. Alfa 147, 156 & GT
    Hi, I've got a '05 GT 2.0JTS that has had its MCSF warning on constantly for the last few months. I'm getting the P1173 and P1176 codes which relate to the long term fuel trims, and once deleted they return with 25 miles (mainly short runs, more of which further on). However, once I take it for...
  5. Alfa 147, 156 & GT
    Dear All, I am by no means very knowledgeable on Alfa Romeo 156 mechanical issues hence the reason for reaching out to the community. My Alfa 156 2.0 twin spark 2001 model has been with the mechanic for three weeks now. He cannot figure out what the problem is and expects it is the ECU...
  6. Alfa 147, 156 & GT
    Hi guys, my '03 156 JTS has been having these two errors pop up every so often, sometimes they clear by themselves after a few drives, sometimes i have to clear them with fiatecuscan and they usualy come back after a month or two of driving. Now i know they relate to long term fuel trims that...
  7. Alfa 147, 156 & GT
    Hi all - Back in the Alfa fold at the moment with a 156 2.0 JTS, which displays the above fault codes. They all clear when told, but have all come back yesterday after probably 20 miles. The car doesn't run too badly, but can be awkward picking up off idle, which seems to be slightly stumbly...
  8. Alfa 147, 156 & GT
    Big thanks to Anthony (antkent) for reading my codes earlier using alfa diag. I've got the revving problem - sitting idling it revs and you can feel it when trying to hold it at a constant speed (See my previous video from ages ago Alfa 156 constant reving - YouTube) The error codes thrown up...
  9. Alfa 147, 156 & GT
    Hi, I have an alfa 156 2.0l, my engine light came on some time ago. Connected it and got faults P1173 and P1176. I've already changed MAF, lambda sensor. and still after about 400 miles it comes back. any idea what can be going on? I'm kind of tired of changing parts. thanks
  10. Alfa GTV & 916 Spider
    Morning don't know if anybody has come across these two codes together on a GTV 2.0 JTS. No running issues, besides EML on. From the diagnostic gear i used the fault codes are as follows: P0190- Fuel high pressure sensor p1173 - Mixture 1 Strength(Additive) p0190 is a permanent fault won't...
  11. Alfa 147, 156 & GT
    Hi Can any of you chaps out there help me identify the possible cause (and rectification) of an error code. car is 147 2.0 TS on a '53 plate. Slowing for roundabout after motorway run, engine warning light came on and has stayed on. Car continues to start and drive smoothly. AA have just...
  12. Alfa 147, 156 & GT
    I've just ran alfadaig and it came up with one fault code. Active fault code - P1173 From what little research i did this is to do with the lambda sensor? I was hoping i would find out why the car's engine wouldn't turn to start. The battery is fine but i think the starter is dead since it...
  13. Alfa 147, 156 & GT
    Hi, AlfaDiag's detected a P1173 fault on my 1.8TS. Reading through previous posts, this could be the MAF or lambda sensor. Does anyone have any more info on the code? I changed the MAF recently, albeit for a used one, and the car's running pretty well. Not 100% though. Maybe a brand new MAF...
1-13 of 13 Results
Top