Alfa Romeo Forum banner
p0141
1-9 of 9 Results
  1. Alfa 147, 156 & GT
    I'm trying to get my 147 Lusso 1.6 ready for an NCT. I've given myself 2 months to try iron the basic out before I book it. I invested in a diagnostic cable with 4 modes (rule out the need for additional cables) to diagnose what I could to save trips to a mechanic. The car is sluggish at times...
  2. Alfa 147, 156 & GT
    Hi, I have a 2002 156 1.8TS The fault code P0141 (O2 Lambda Sensor Heating Circuit) keeps coming on. I reset it a few times with the OBD2 , but it comes back after about 2 days or 50km. P0136 fault code came on once as well.(Same sensor) I have changed the MAF sensor, and there are no vacuum...
  3. Alfa 147, 156 & GT
    Hello guys, thanks for this place, fully of informations and passion for AR cars. I am a member since 2011, but this is my first post. I have a problem with my 156 2.0ts 2001, the engine light turned on and the engine stops. I pull over and start it. In 100m, it stops again. Start again, and all...
  4. Alfa 147, 156 & GT
    Need some help with these two fault codes: P0136 and P0141. It's a 147, 2001, 1.6 TS, 120 bhp The OEM fault codes seem to indicate a fault on Bank1 Sensor 2, but I have no idea which lambda it is out of the three. Anyone? :confused:
  5. Alfa 147, 156 & GT
    on my 51 plate 147 2.0 got a bad sensor reading of p0141 (o2 sensor heater curcuit bank 1 sensor 2) wich i know is lambda sensor to check i had the right lambda i unplugged the offside precat (bank 1 sensor 1) that threw up a code relating to correct sensor cleaned contacts with contact...
  6. Alfa 147, 156 & GT
    Hello! I'm having a problem with one of the lambda sensors on my 02 156 1.6L TS. I'm gettting fault codes P0136, P014 and P0139 after changing the sensor with a genuine alfa romeo part (bosch).All the fafult codes relate to the soame sensor and were okresent prior to changing the sensor. Having...
  7. Alfa 147, 156 & GT
    hi guys i was driving wifes 147 today and after refiling petrol here it came the ******* engine management light p 0141 bank 1 sensor 2 heater and this after i replaced 2 exhaust valves and all front suspension .now i ve deleted and comes every second start so i cleaned al 3 lambda conectors and...
  8. Alfa 147, 156 & GT
    Hello! I'm having trouble deciding what to do about the fault codes I'm getting. The car is a 02 156 1.6 sportivo. When the codes are cleared they stay cleared for about 10-20 minutes driving if statred from cold. If I clear them when the car is hot the codes do not return until the car has...
  9. Alfa 147, 156 & GT
    When i get for first time this error code and the message "MOTOR CONTROL ENGINE FAILURE" the fisrt think i did was to change the lambda sensor. After one day the error came up again. So i did this test. The lambda sensor has 4 wires Black-grey is to get the information from the oxygen . The two...
1-9 of 9 Results
Top