Alfa Romeo Forum banner
mode
1-20 of 262 Results
Advanced
  1. Alfa 159, Brera & Spider
    has anyone got an answer to my issues, car wont rev, there are no error codes turbo isnt spooling up but spins freely, no obvious leaks on the turbo hoses. new turbo control valve and no leaks on the pipes controling the boost (hold vaccuum) vnt vanes operate freely. new map and maf sensors...
  2. Alfa Giulietta
    Afternoon All, I need some help and advice, I have an eml come on and the car goes into limp mode. Prior to going into limp mode the car is slow to respond to the throttle, and feels like it is hesitating, I plugged in my little generic old code reader and it come back to P2563, I also used a...
  3. Alfa 159, Brera & Spider
    Hello I recently got a error code stating the dpf is clogged. Check engine light on, car went into limp mode shortly after each engine start. Got it to a diagnostics guy, he told me dpf needed replacing or power washing. I then replaced the dpf, cleared the code and voila - everything is...
  4. Alfa 147, 156 & GT
    Hi I've got a 147 1.9jtdm which I'm having some issues passing the mot. The abs / esp light is on all the time and I read the code using alfadiag / multiecu scan which said both front wheels have spotted) a speed sensor wiring issue. However the car reads speeds when driving and I'm skeptical...
  5. Alfa 159, Brera & Spider
    OK, to preface this thread, I had another problem, link to thread here: https://www.alfaowner.com/Forum/alfa-159-brera-andamp-946-spider/#/topics/1184921 Basically long story short: Cleaned my egr, after reinstalling I got a weird noise, car went into limp after a while, took egr apart again...
  6. Alfa 159, Brera & Spider
    My 159 (07 1.9 JTDM) has started to randomly go into limp mode for a short period of time and then snaps out of it. Not good when you're in traffic! Any pointers please?
  7. Alfa 159, Brera & Spider
    My Alfa has just lately decided to occasionally go into limp mode for a short while, although seems like an eternity. Any ideas? Otherwise it runs fine. Any ideas please, it's a bit worrying. 2007 159 1.9jtdm Lusso (currently on 173483 miles)
  8. Alfa Giulia
    I just read this article at Jalopnik and made me mad. What is going to happen to new sold Quadrifoglios? Their beautiful sound will be killed? European Noise Regulations Are Forcing Sports Car Makers to Resort to More Fake Engine Sounds Exhaust or silencing systems with multiple, manually...
  9. Alfa Giulia
    Just noticed that Squadra tuning can now enable "Race Mode" on "standard" giulia's, see : https://www.facebook.com/squadratuning/posts/2154850204613329 <quote> HOT NEWS! We zijn erin geslaagd de DNA "Race" setting te activeren bij een niet-Q Giulia. We zijn begonnen met de "normale" Giulia 2.0...
  10. Alfa Giulietta
    I've been doing lots of urban driving recently, so I thought I would give the car a run. Got on an A road but it refused to go into dynamic, repeatedly until 20 odd minutes later it decided everything was ok and let me have dynamic. What's happening, regen? It's a 1.6 diesel
  11. Alfa Giulietta
    Hello everyone ! My name is Adem and I have an Alfa Giulietta 2012 1.4 Multiair 170 hp. My problem is that my car goes into "limp mode" at random times, and when I restart the engine for the third time the limp mode disapear, but the engine light stays there. I scan the ODB errors with...
  12. Alfa 159, Brera & Spider
    Hi All, Looking for some help. I have a 2008 159 TI 2.4 If I sit in neutral or park with the engine running for more than a few minuets, the car will sometimes go into, the best way to describe it is limp mode. Total lack of power. If I turn off & on again all's good. Sometimes putting it in...
  13. Alfa 159, Brera & Spider
    Hello my car is somehow in limp mode. Before i have done retiming on my engine everything was good. And now I am in a limp mode following thease error codes P0403 egr valve P0045 turbo actuator command P2008 flow shutter valve P0638 throttle valve control P0380 preheating unit control P0683 pre...
  14. Alfa Giulietta
    This is Giulietta 1.4 170hp. Experiencing a sudden loss of power while driving, rpm Stay solid at 1500 the throttle doesn't respond , three warning msgs cycle: steering corrector not available, vdc not available, hill holder not available. Additional warning for dynamic and all weather modes...
  15. Alfa Giulia
    I fear I need to eat my words posted in: https://www.alfaowner.com/Forum/general-alfa-discussion/1176823-andquot-advanced-efficiency-modeandquot.html#post17413037 Last week, the view I held was that in advanced efficiency mode the 3 activated cylinders producing the power required to maintain...
  16. Alfa 159, Brera & Spider
    Hi all I am a bit lat to this party but i have just had my first MOT under the new emission rules. I have searched the forum but not really found the answer i need. I have a 2010 159 2.0 jtdm 170 all standard with 104k miles on it. I love the car and want to keep it for many more years to...
  17. Alfa Giulia
    I realise this is very niche! My google maps is definitely set to "Auto" on display and on the phone it goes into night settings fine when I am holding the phone. However just recently when connected to Android Auto it stays in day mode all the time and even if I set it to night mode in...
  18. Alfa 147, 156 & GT
    Hi guys n gals. Firstly... it might have no relation to the fault but I had just done a service. When I changed the fuel filter there was some diesel spillage down the back of the engine... But... I did drive the car for a good half hour or more before the fault suddenly appeared. Now it's...
  19. Alfa 147, 156 & GT
    Hi. İ have a Alfa 147 1.9 16v 150ps. My problem is that my car goes into limp mode. The first time that it happend was when İ was in a traffic the car start shaking İ could hear like plastic or rubber sounds from the engine bay and it wouldn't pass 3000rpm, i parked the car turned it off waited...
  20. Alfa 159, Brera & Spider
    Does the eml light come on if your car goes into limp mode? I've a 2.4 brera and on the way home I seem to lose all power. I could rev but it felt like the turbo was not working. Got to traffic lights stopped engine and restarted and was fine. Had no error codes. Any ideas anyone?
1-20 of 262 Results
Top