Alfa Romeo Forum banner

infocenter

  1. 156 infocenter

    Alfa 147, 156 & GT
    I have a low spec Alfa 156 2004 which didn't come with the info center (middle of dash with vents). Is it possible/easy to add this feature? Thanks in advance for any input!
  2. gt infocenter

    Alfa 147, 156 & GT
    I have an annoying problem. my infocenter doesn't show the oil temp. everything else works. any ideas?
  3. My infocenter repair

    Alfa 147, 156 & GT
    I had an idea of how to resolve my fading infocenter in my 2003 156 and thought Id Share it with you. I dont want to fit the newer style one because I personally dont like the slimer design. I noticed when the screen fades, if you turn the cold air on the screen will go back to normal after a...
  4. 156 infocenter

    Alfa 147, 156 & GT
    hi the infocenter on my 05 156 stopped working after the battery went flat, does anyone know of a fix for this or do i need to get a new one? thanks Neil
  5. Weekday wrong in infocenter ?

    Alfa 147, 156 & GT
    For some reason, my 156 thinks today is Wednesday the 26th of January. Baaah... I have set the date right, with the correct year, but my 156 thinks, as above that the weekdays are off by one. I tried setting it back to 31/12/2015 and that weekday is fine (Thursday) but as soon as it swaps over...
  6. Fluctuating Date-Temps-AirCon - InfoCenter?

    Alfa 147, 156 & GT
    Whilst driving yesterday I noticed the date on the infocenter changed several times from the correct date to the 1st Jan and then the 2nd Jan and back again to the right date. The temperature readings are also fluctuating from say 9 degrees to 18 and after a few minutes dropping back down to a...
  7. Alfa 156 infocenter group buy

    South Africa
    Okay, spoke to allway the guys who make the screen that the eBay guys resell. LCD Display For Alfa Romeo 156 Infocenter / Alfa Romeo 147 Radionavigation System (AW-LCD-103) - Allway Electronic Co., Limited 60 usd/lcd and 10usd postage by mail 1-2 months or 30usd by DHL, minimum order is 10 lcd...
  8. Wanted - 156 slimline infocenter

    Alfa 147, 156 & GT
    Hi guys, looking for a slimline infocenter for my 156 Regards
  9. Infocenter not working when cold

    Alfa 147, 156 & GT
    Hi! My infocenter is not working when out & inside car temperature is under 6 'C (in the morning when I drive to work). After about 10-15 minutes of driving when inside temperature rises, infocenter powers up the same way like I just started car (engine & oil check is performed). Trip B...
  10. Infocenter display

    Alfa 147, 156 & GT
    Hi all. Car went into the Alfa garage a couple of weeks back for driver's side wishbones replacement and also to have the bulb for the odometer replaced. Since coming out I have noticed that the 'set' button on the indicator stalk no longer activates the infocenter display. No big issue I know...
  11. infocenter out by a factor of 1.6

    Alfa 147, 156 & GT
    I know lots of people have had this issue. But basically the infocenter displays its figures incorrectly by a factor of 1.6 or miscalculating mph to kmph. I assume that the infocenter is just the same the world over with a default setting of kmph. At some point its set to divide the information...
  12. infocenter service interval?

    Alfa 147, 156 & GT
    How reliable is the infocenter service indicator? I had a big service including timing belt etc. at 57K in June 2011. Its now at 67k and the service interval says I'll need a service in 7800miles approx. How reliable is this, does the infocenter take into account time or is it just mileage...
  13. Infocenter dead

    Alfa 147, 156 & GT
    Hello, after having a flick through of some of the info-center threads on here, Ive yet to find anything as weird as my problem. My infocenter is totally dead, as if the thing is unplugged. Theres no backlight and I've tried shining a light at the screen to see if the backlight isn't working...
  14. 156 JTS Infocenter way out

    Alfa 147, 156 & GT
    I've just got my '53 156 JTS back on the road after a 12 month lay up, it sailed through it's MOT :) , but I noticed that the fuel consumption in the Infocentre had dropped considerably. I downloaded a GPS speedometer app onto my phone and on a 10 mile run got the following figures: Odometer...
  15. How to change Infocenter display 156

    Alfa 147, 156 & GT
    Hey all! I have made a search about this problem but I think there was no instruction how to change a 156 Infocenter display... as you can see in picture the display is damage. looks like same pixels has been burn out, vertical lines... here is a pic. I made...
  16. Facelift 156 Infocenter Oil level low error ???????

    Alfa 147, 156 & GT
    Hi, my 2005/06 reg alfa 156 JTD mjet 16v 1.9 got an error in infocenter "oil level too low". at garage guys tried to fix the infocenter, changed oil, oil filter, even wiring and i think the sensor too(but not sure), so what could be the problem and how to solve it ? ? the error still stays all...
  17. Infocenter doesn't save settings!!!

    Alfa 147, 156 & GT
    Hello, I'm a new member on this forum, I drive an Alfa Romeo 156 1.9jtd mk2 (2002) and I have a problem with the infocenter. If I change the settings in the menu (e.g. language , activate Trip B and so on) after I stop and start the engine the settings are not saved. Is anyone encountered this...
  18. Change Infocenter to Italian!

    General Alfa Discussion
    Bored with the english, I changed it to Italian and "Sportello Bolle" is so much more inspiring than "OPENED BOOT". And every day of the week is a new discovery. Instead of "contact dealer" it is something about the "officina". This word makes me think of a sexy italian brunette in a skirt...
  19. Wrong infocenter date!?!

    Alfa 147, 156 & GT
    Today is 5th January 2012. And it is Thursday. I have set my infocenter date to match this exact date, and tame is also in sync (14:00 now) and, instead of THU i am getting FRI (Friday) on the main infocenter screen!!! Then I have checked the date again and again and reset everything again, but...
  20. Infocenter Dead

    Alfa 147, 156 & GT
    As above Is it just a case of a fuse ?? Heading on holidays....5 minutes into the trip and the infocenter just dies on me. To be honest i'n not overly fussed...but if it's an easy fix..... Any ideas,chaps ??
Top