Alfa Romeo Forum banner

electronics

  1. Alfa 159, Brera & 946 Spider
    My 3.2 Q4 Spider sat on the drive from September until two weeks ago. When it was revived the battery was dead, but a couple of days alternating between regular and repair charges with my NOCO Genius charger seemed to have done the trick. While doing a service we found a small amount of oil...
  2. Alfa 147, 156 & GT
    Hi Guys, I am trying to repair my dear old friend, my alfa 147. The main problem is, that whenever I put the key in the ignition and turn it, my wipers turn on as well. They allways go on in the second speed (1 faster then intermittent wiping). Front and rear turn on. When I use the window...
  3. Alfa 159, Brera & 946 Spider
    Hello Today my breakfast was interrupted by my neighbor knocking on my door, telling me my car (2008 159SW) has all windows open. I rushed outside, and sure enough, car was unlocked and all windows fully open. I made sure nothing was stolen, closed windows and locked the car (with remote). After...
  4. The Classic Alfa Romeos
    we have a 1991 ***** romeo spider which is kept i our garage and comes out in the good weather. Yesterday was the first time we have had a problem with her she started was reversed out of garage 30 seconds later just stalled. Unable to start turns over will not bite, AA called he advised no...
  5. Alfa 147, 156 & GT
    Bad connection in this white connector that powers the window motor. High current has deteriorated the contacts so i need to get a new one. Does anyone know what type of connector this is or where i can get one, perhaps the part number from Alfa, although i suspect they only sell the whole door...
  6. Alfa 147, 156 & GT
    Hi guys I wanted to know if any of you could assist my. I was driving with my alfa Romeo gt 3.2l today and all electronics in the car such as A.C., speedometer as well as display screen had all turned off. The car still worked perfectly fine and ever thing came back on . Then a VDC system...
  7. Alfa 159, Brera & 946 Spider
    Had the 159 for going on 3 years now, and still have both keys, which I swap every 6 months or so because... well I don’t know, just because. Whatever,... they both work fine for remote unlocking, opening the boot, and running the car. However I noticed a few weeks ago that the tang of the key...
  8. Alfa Giulietta
    Hi everyone. Just found this forum today after somewhat of a shock with my 2012 Giulietta 2.0 JTD. When I turn the ignition key, it immediately starts blinking in the Fuel logo, a steering wheel appears where the "DNA" logo would usually be - only to be replaced by an airbag warning soon after...
  9. Alfa 147, 156 & GT
    I just noticed that the centre dash display (above the temp/clock/fuel gauges) on my 156 today reads "Wed 2 Feb". But today is a Tuesday! I checked and the date is definitely set to 02-02-2016 so it didn't jump to a wrong year. It's a Bosch unit, as far as I know. Germans... :devious: :lol...
  10. Alfa 147, 156 & GT
    Hi I have recently bought a 2001, 2.0 Selespeed which I absolutely love! Problem is the cursed Selespeed gearbox which is more temperamental than a woman, no offence meant! On starting it randomly decides now to select gear, and sometime start at all. Any help appreciated as really don't want...
  11. Alfa 147, 156 & GT
    Í have a 156 (V6 motor), and had the engine from another one fitted, along with the ECU and associated components. The original had a Spitronics fitted and I have never set my eyes on bigger rubbish than that, nor experienced weaker service and product back-up from anyone. So, chucked it and...
  12. Alfa 164 & 166
    None of my windows are working, i found the rear windows module and ordered a new one, but I can't locate my front windows module nowhere. It's a 166 2.4 my01. And the seats aren't heating aswell.
  13. Alfa 147, 156 & GT
    hey guys, my question will probably sound stupid especially that there's so many threads about keys on forums but i decided to post it here anyway,coz i could'n find the answer yet :o my problem is that i have blank key only,and in case it gets lost i can.t open either car or boot, so i'm...
  14. Alfa GTA
    I was driving just now, everything seems OK, it was a rainy day too. Stopped the car to pick up my wife. Started the car and the trip meter just gone. I don't use the trip meter that much but it's always a nice novelty. What could trigger the problem? I suspect a blown fuse or worse water seeped...
  15. Alfa 147, 156 & GT
    Hi, As the title says, my remote central locking will lock the car, but won't unlock (I have to use the key which sets the alarm off until I place the key in the ignition). Does anyone know why this might happen? The boot open button on the key works fine as well. Cheers
  16. Alfa 159, Brera & 946 Spider
    Not sure if anyone has heard of these guys, but found a post about them and their DRLs, with a set for the 159, not even sure if they sell them, but look pretty cool (though not sure if they would interupt the light pattern...
  17. Alfa GTA
    Spent 2 hours chasing drivers curtain airbag fault code. Only to find that the drivers side connection was on the passenger side! Still at least every connection in the airbag system has been checked and wd40'd!!
  18. Alfa 164 & 166
    Fix a fault next day i get hit with another one,last week was a miss fire and then a gearbox ecu.this week i only get throttle response for about 5 seconds then the car dies.Going to try an ecu reset as unable to find the fly by wire throttle sensor.These cars rely far too much on electronics...
  19. Alfa 147, 156 & GT
    I drive an Alfa 156 2.5L V6 and recently the electronics have been restarting, at least I think that's what they are doing. The car jolts forward a bit similar to what would happen if the car was stationary in first gear and you take your foot clean off the clutch to stall it. All the...
  20. Alfa 147, 156 & GT
    Hi there, my 156 digital climate control panel has never worked on the drivers side. Turning the knob doesn't change temp. I assumed it was shot, today for about a minute it worked! So I assume something's wrong with the guts of the unit or the sensor on the adjuster wheel. Anyone fancy fixing...
Top