Alfa Romeo Forum banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

1-20 of 214 Results
  1. Alfa Giulietta
    I was been doing some work on my gearbox when I accidentally touched one end of my ratched on the battery positive and the other on the gearbox. It was only touching for a fraction of a second but some sparks went off. It seems to have developed some issues as a result though (please see multi...
  2. Alfa MiTo
    Hey everyone, I bought my 1.3jdtm 2011 MiTo as a first car and I've been loving it ever since. Outside of the steering wheel buttons. Previous owner put in an aftermarket android screen. It has settings to connect the buttons again but that doesn't seem to work, first thought was that it just...
  3. Alfa 159, Brera & Spider
    Hi All, Just purchased a 159 sport wagon 1.9 JTDM. Lovely car! Apart from a electrical issue that has developed. If anyone has as ideas or knowledge of this, I would really appreciate any guidance. Here it goes; After around 40-1h mins of driving at night a few warnings start to appear...
  4. Alfa GTV & 916 Spider
    Hey, On my Alfa GTV 2.0 TS (1996) my battery wasnt charging somehow. 1. Bought new battery (everything was the same) 2. Checked for alternator charging (easily 14.5V with max load (lights, radio..)) 3. Checked for battery current draw when car powered off (15mA) Nothing of these was the...
  5. Alfa 147, 156 & GT
    Hi all. New to the group and need help with my 2005 1.9JTD Alfa GT if you could please. Today as I started out driving I pressed the windscreen button on my heating / AC panel to clear the screen. The tempature was reading 15°c on the dash and the heating / AC was set to 19°c. After about 5...
  6. Alfa MiTo
    Hi guys, when I start the car, the rear wiper blade comes on and does several sweeps then stops in the middle of the screen. Does anyone have an idea of what will be causing this? Thanks in advance.
  7. Alfa MiTo
    Hi Guys and gals! At a bit of a loss here with the electrics on my MiTo. Started having warning lights pop up whenever I would press the brake pedal (losing ABS, steering corrector etc) and the car would force itself back into 'Normal' mode. Then the instrument cluster died, which was a blown...
  8. Alfa 147, 156 & GT
    Hello alfa owners, I recently bought a second hand (2006) 147 jtd 1.9 with a lot of kilometers (250 000km), it had a clutch problem that I'm taking care of today, installing a new kit, I suspect electrical problems because when I turn the key, the first 10 seconds I hear noises on the speakers...
  9. Alfa 147, 156 & GT
    Hi Legends, I hit a pothole on a single lane, front suspension bottomed out and scrapped the undertray, now the horn doesn't work when the headlights are on, the indicator relay flashes fast and the drivers side headlight is dim and playing up, see pics. 1st pic is low beam, note dim on drivers...
  10. Alfa 147, 156 & GT
    Evening everyone, I was wondering if anyone has any ideas on this. On starting my GT, when I put the dipped beams on, the instrument cluster illumination sometimes goes out. Or flickers on and off. When this happens, if I switch the main beams on, the dipped headlights and the instrument...
  11. Alfa 159, Brera & Spider
    As the titel says, the right rear lights wont go out when i turn off the lights, and when i turn of the ignition. Where do i start to find the problem? And is there a temporary fix so i wont drain my battery over night? thanks
  12. Alfa MiTo
    Hello to all, I have been wandering around this forum since I bought my first Alfa, 2 months ago, but without any needs for assistance. The time has come. Fyi, mine is the JDTM 1.300cc 85PS Distinctive model of 2013, Diesel, with 59000khm. As I started today, and run for 300mtrs, electrical...
  13. Alfa 147, 156 & GT
    Hi all, 2 days ago had massive rainfall and water got in the bootleft side behind the rear light. And the upholstery is wet. Not sure if it’s linked to my problem... can find anyone in here with the “exact” same problems but I’ll list the symptoms. Dashboard Warning lights Displays... Door...
  14. Alfa 159, Brera & Spider
    So having some issues with my washer jets, they’ve stopped working (the wipers go when I pull the stalk) The tubes are not blocked. Tried replacing the pump the other month only for it to start working again (I put the new pump on, didn’t work, then the old pump back on which then worked). So...
  15. Alfa MiTo
    Hi Guys. iv posted earlier about a possible problem with my car however after some inspection this has now been cleared up however today iv had the - EBD fault check handbook - power steering fault check handbook. all the while the full dash is flickering on and off intermittently every few...
  16. Engines (TS, JTS, JTD & V6)
    I recently replaced my idle speed actuator (and reset it through diagnostics) to cure my idle hunting issue, but now I have another idle issue! When I've driving around normally, with no lights on, no radio, no AC, when I depress the clutch to come to a stop the idle drops to around 500rpm then...
  17. Alfa 147, 156 & GT
    The 147 M Jet TJD 1.9 8V engine looking for the pressure sensor electrical plug to try and stick the box MOD in line. Problem, not 100% sure which one is pulled. I think it's the one at the back of the engine on the common rail, in the middle, although as said not 100%. an ass to get at one LOL...
  18. Alfa 159, Brera & Spider
    Hi all, my first post in a very long time. I have a 2.4 159 Ti, and it's just gone into a bit of a meltdown. I tried to start it this morning and the electricals were flickering aggressively - as if it has developed a short connection. Any help finding it would be a great help! What happens: I...
  19. Alfa 147, 156 & GT
    I've recently had an incident where I have been driving and suddenly all the electrical in my gt 3.2l turn off such as speedometer; a.c.; display screen and all lights. If anyone has experienced this plz let me know so I can diagnose the problem. The car would still be on and driving will still...
  20. Alfa Giulietta
    Hello Everyone, I recently bought a 2014 1.4MA Sportiva Nav TCT. Loving it, looks great, drives great, but have a few strange electrical "features" that I would love to get to the bottom of and would appreciate if anyone could share their experience of similar issues. I couldn't find any posts...
1-20 of 214 Results
Top