Alfa Romeo Forum banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

1-20 of 52 Results
  1. Alfa GTV & 916 Spider
    Folks hi ! My 2.0TS Phase 2 Spider has a loose sloppy gearchange. I can select all gears easily and the lever self centers. My issue issue is the very wide travel between each gear can't be right. I had a look under bonnet at the gearbox linkages and found this linkage very loose like its...
  2. Alfa MiTo
    Hi, just wondered if someone could help? I’ve just bought a 2009 mito, and the head unit has been changed to a pioneer aftermarket one. The odometer is flashing - so I assume the blue&me module was removed and the old owner just dealt with the flashing! So, can I just replace the blue&me unit...
  3. Alfa 147, 156 & GT
    So following on from this 147 1.9 lack of full boost In the past 3 weeks the car is getting worse by now tripping the Map sensor error and gong into limp mode. Ive bought a brand new proper bosch sensor but its stll the same so what is tripping that particular sensor error ? I appreciate...
  4. Alfa MiTo
    A while back I put up a post because my aircon wasn't working with the compressor not coming in. After having it recharged it seemed to be working however I noticed that the air temperature from the vents was no where near as cold as before this problem occurred. I attached multiecuscan to the...
  5. Alfa 147, 156 & GT
    We have a knocking/creaking from what seems to be the off-side front. (156 2.4 JTD) It seems to be as much related to acceleration/deceleration than to bumps in the road. Here is what has been replaced on the car recently...so can't be them. Top/bottom wishbones. Anti-roll bar and links Shock...
  6. Alfa GTA
    Morning all, Drove up to London on friday and as I stuck in traffic trying to find a parking space we started seeing lots of steam bellowing out from the drivers wheel arch. The panic was kicking in! Anyway, we stopped and it looked like the air conditioning pipes had so much condensation on...
  7. Alfa 147, 156 & GT
    Hello folks hope you all well... Yeah I have had a new Selespeed actuator installed on my 156 JTS Selespeed due to the old one failing after reaching normal operating temperature. Since installing the brand new actuator the temp issue is gone but now there is another fail issue , apparently...
  8. Alfa MiTo
    Help!! I recently bought a new battery for my Mito 135bhp multiair as the stop/start was hardly ever cutting in. I bought a Yuasa 7027 battery as it is the Yuasa aftermarket battery for my car. All was well for a day or two with the stop/start working fine, now today I have developed a slight...
  9. Alfa 147, 156 & GT
    Hi people So I brought my 1.9 gt last October and had an issue with it cruising. At 1500-2000 rpm the car becomes very lumpy, in any gear but over or under those revs it's fine. I had the EGR blocked off and it ran fine. We cleaned it but it went back to running lumpy, put a new one in, still...
  10. South Africa
    i dont know about other parts of south africa but here in the cape trucks overtaking trucks and trucks in the city center at peek traffic time is major problem driving will be a breeze if trucks stay in the slow lane and not drive 80 in the fast lane can we start a petition to regulate trucks...
  11. Alfa 159, Brera & Spider
    Hi, I was advised today not to use a total EGR blank without a remap that keeps the EGR closed (I was going to use a fixitsan module). Apparently I over time it can lead to inlet manifold damage. Does anyone know the reason behind this? What would the blank do to the manifold (and it wasn't...
  12. Alfa 147, 156 & GT
    hi guys, i head a thread here about MES not connecting to abs module,then i got advised to lower latency sittings,i did and now it connects to abs but every time i connect to abs the board computer bleeps error message-abs system failure go to dealer, which goes off as soon as i disconnect MES...
  13. Alfa 147, 156 & GT
    Hello, The lower turbo hose has split on my 1.9JTD GT, it is booked in for the replacement next week. I have still had to drive the car, but I have been pottering around keeping it below 2k. Today the warning beep sounded, and I had a Motor Control System Failure message. Having a look at...
  14. Alfa 147, 156 & GT
    When I switch from fresh-air to recirculate there's a clicking/grinding noise from the glove compartment area of my 147. It sounds like the gears driving the recirculate flap are worn and not engaging each other properly. Is this a know issue? What would I need to replace and how difficult is it?
  15. Alfa 159, Brera & Spider
    Just steam... Me been daft
  16. Alfa 147, 156 & GT
    Anyone help with a heater problem? I drove to London this morning and the heaters worked perfectly. Started the car after work....and no heating . I've got the raving hump. All the lights and controls seem to work and I can hear a "clicking" sound From behind the dash but no feet warming...
  17. Alfa 147, 156 & GT
    Has anyone got any solutions to quieten down an aftermarket exhaust on a GT. Had one fitted as it was a cheaper alternative to a genuine Alfa, and the booming inside the car at certain revs is awful. I've soundproofed the boot to no avail, so now thinking of selling it while i still have some...
  18. Alfa 147, 156 & GT
    Evening all, My cars battery has decided to lose voltage and seems to be on the way out, it dropped 2 volts whilst away on holiday and wouldn't start upon return. I got a friend to jump start me to get it running for a trip to the coast and noticed that the air con doesn't seem to be running...
  19. Alfa 147, 156 & GT
    Bit of a saga with repair of Alf. Other party impacted passenger side front wheel and wing and pushed driver side into kerb (parked facing oncoming traffic). Front wheel bearings replaced on both sides, couple of suspension components on driver side. Now I pointed out to repairer that car did...
  20. Alfa 147, 156 & GT
    Hi guys, apologies if this fault has been covered in a previous post, I did search as many clutch related problems as I could, but didn’t find any that covered the exact symptoms I am currently experiencing. I have a 2003 156 Sportwagon 1.9JTD, I noticed about a week ago that the clutch pedal...
1-20 of 52 Results
Top