Supercharger upgrade finished! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Tuning & Upgrades Discuss performance enhancements for your Alfa Romeo

 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 12 Old 28-01-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
milano_m's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Austria
County: Burgenland
Posts: 10
Supercharger upgrade finished!

fitted an Rotrex C30-94 in my 3.2 159 like autodelta do this.
my question: anyone owns a certification for this conversation and could send me a .pdf copy
or does someone know where do download?
thankyou
milano_m is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: Race cars in progress
AO Silver Member
 
Gertie's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: South Africa
County: Gauteng
Posts: 5,994
Garage
Nice man, hope it goes well...

Then we would greatly appreciate some pictures and stories if you don't mind sharing...

What kind of certification do you need? For Licensing? I'm sure the only guys who can give this for you are the installers or maybe Rotrex themselves ...
Gertie is offline  
Status: -
AO Member
 
Ricoz's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Denmark
County: Copenhagen
Posts: 110
Awesome man! Have a plan to start my own project, care for sharing some info and drawings?
Ricoz is offline  
(Post Link) post #4 of 12 Old 28-01-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
milano_m's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Austria
County: Burgenland
Posts: 10
I've done this by myself, by pics found in the web.
A friend of mine does the ACAD drawings + constructions...

The certification would be needed for licensing.
you can find some pics on Rotrex C30-94 | Alfa Romeo 159SW 3.2JTS Q4
it's written in german language and the site is a little bit slow; but enjoy
milano_m is offline  
Status: Race cars in progress
AO Silver Member
 
Gertie's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: South Africa
County: Gauteng
Posts: 5,994
Garage
Good job man!

So currently you are at the stage there you need to get the ECU remapped to handle the extra pressure readings?

Quote:
Apparently the control unit with the pressure above 1 atm not cope.
Even a replacement of the original MAP sensor <115 kPa to <250kPa does not change since the curves are far apart.
Vehicle is not drivable because all electronic errors occur from a charging pressure of ~ 0.2bar.
I do not know if guys managed to extend the map that far... Here in SA we tend to add an extra processor to add more fuel when in boost if OEM computer is kept.

Interesting that you run the compressor on the back edge of the 6pk belt - doesn't the belt slip on the higher RPM / higher boost? Should you not try and get a double sided ribbed belt?
http://www.ebay.com/itm/Volvo-99-09-...-/271041470849
Gertie is offline  
Status: no pain, no gain
AO Silver Member
 
yan.ko's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Czech Republic
County: Moravskoslezský
Posts: 1,951
Garage
Nicely done

You need to modify MAP voltage linearisation map + range values in the ECU to make it understand you new MAP
What boost level you plan to achieve with this nonintercooled setup? Make sure to retard ignition and lower air-to-fuel mixture under boost to prevent knocking. Also what measurement range is your MAF? Will it handlle the increased airflow?
yan.ko is offline  
Status: Suck , Squeeze , Bang , Smoke!
Club Member
Membro Premio
 
Allerd's Avatar
 
Club Member Number: 1723
Join Date: Mar 2011
Location: Netherlands
County: Drenthe
Posts: 770
the 3.2 has the biggest alfa maf , bigger than gta . So probably yes.
I've driven the autodelta 3.2 compressore , and that maf was stock too
Allerd is offline  
(Post Link) post #8 of 12 Old 16-02-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
milano_m's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Austria
County: Burgenland
Posts: 10
@Gertie
there is an duble sided ribbed belt.
@yan.ko
the original alfa (bosch)maf can read up to 850kg/h air. i changed the maf with an( bosch) 1100kg/h with the same housing inner diameter.
@Allerd
does autodelta change the complete ECU or did they reprogram it?
milano_m is offline  
Status: -
AO Silver Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: United Kingdom
County: West Midlands
Posts: 3,118
They reprogram
AYAT is offline  
Status: Suck , Squeeze , Bang , Smoke!
Club Member
Membro Premio
 
Allerd's Avatar
 
Club Member Number: 1723
Join Date: Mar 2011
Location: Netherlands
County: Drenthe
Posts: 770
yes, they reprogramed it.
novitec ads a piggyback ecu
Allerd is offline  
Status: -
Newbie
 
sagat's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Poland
County: Mazowieckie
Posts: 7
Garage
Hi, Milano_m can you provide some details about installing supercharger ? Your website is no longer active. I also have plan to install compressor in my Brera.
sagat is offline  
(Post Link) post #12 of 12 Old 28-05-15 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
milano_m's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Austria
County: Burgenland
Posts: 10
Hello Sagat,

alfa.dtdns.net is back online. Its a dynamic IP so sometimes its off for e view seconds.
on the first page you will find my mail address....
milano_m is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Tuning & Upgrades

Tags
certification , finished , rotrex , supercharger , upgrade

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome