A New Service From BT - Time Travel. - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
The Technology Section A place to discuss technology & gadgets.

 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 11 Old 21-01-12 Thread Starter
Status: Constantly Nagging Lincolnshire Members !
Regional Support
For Lincolnshire - AOL
 
Nige005's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Boston, Lincs
Posts: 16,304
A New Service From BT - Time Travel.

Having problems with my BT BB, again.

After a visit from an Engineer last week the only suggestion to improve the Service was to get a new Router, duly ordered from BT.

Got a voice text at 08 00 this morning saying that it will arrive by 18 00 on the 19th Jan. A good trick if they can do it, an extension of my allotted years on this Earth would be quite nice..........

On a serious note does any one know how I can get access to this Voice Text again to triple check that I'm not death as well as daft ?

Is a new Router likely to improve and help stabilize my DL Speed ?

I'm not confident that this will do any good myself.........



Have you seen the Lincolnshire Lounge ? Don't stay off the radar, come on in and have a look !

Next Event - TBA

Look Here ! - TBA



email: [email protected]

Old radar men never die - their echoes just fade away in accordance with the inverse fourth power law.
Nige005 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: Broken again...
AO Platinum Member
 
GhostyDog's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Right Side O The Pennines
County: West Yorkshire
Posts: 25,672
Quote:
Originally Posted by Nige005 View Post
Is a new Router likely to improve and help stabilize my DL Speed ?
Yes, although in a lot of cases just changing the software that runs on the router can help.

Most 'one box' home routers are made up of two distinct circuits.

1. ADSL Bridge - This is what gets plugged into the Microfilter
2. Hardware Switch - This is where you connect your network devices

Optionally there may be a WIFI circuit, but this mostly deals with encryption of the data sent over wifi and some Quality of Service.

in between the bridge and the router is a piece of software that moves traffic from the WAN (bridge) to the LAN (switch) that software can also transform that traffic by sending it to different places and also perform analytical tasks on the traffic to ensure it is risk free, i.e. firewall, web filtering, etc. the problem is that often the circuit this software runs on isn't very powerful and the faster your connection is the more data it has to process at a faster speed, this creates a bottleneck within the router because it can only process a certain amount of information at a time, the end result is that you think your broadband is slow when in reality it is that the router isn't performing in line with your requirements, this can be born from two fundamental reasons.

1. The software (firmware) is poorly coded and/or has bugs
2. The part of the router that the software runs on is underspecification for the task.

I recently changed from a Speedtouch Business Router at home to a Draytek Business router and my broadband speed increased by approx 20-25%

Hope this helps.

Sean

Nero Fuoco 147 Lusso - Bianco Nuvola 147 GTA - Carbonio Brera SV - Azzurro Le Mans GT 1600 Junior
GhostyDog is offline  
(Post Link) post #3 of 11 Old 21-01-12 Thread Starter
Status: Constantly Nagging Lincolnshire Members !
Regional Support
For Lincolnshire - AOL
 
Nige005's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Boston, Lincs
Posts: 16,304
Thanks Sean, a good bit of info there.

Currently running a very old ( in computer terms ) BT Voyager 220V. Seem to have problems every three Months or so where the speed and stability suddenly drop and take ages to recover. Not fast at the best of times, 2.3 ish which I have to settle for, but then down to 1600 and unstable for days on end, it really irritates me !

On the Engineers Test Set the DSL rate was 3.3, on connecting my gear again it was about 2.0.

Over the years I have had all the wiring from my house to the Pole renewed and had the profile reset too many times to count but still have problems.

Most annoying of all was a network upgrade last May. Had been running for Months at 2.9 and very stable, once the " upgrade " was on line this dropped to 2.3 and that's about the best I've had for Months although for one glorious hour I broke the 3.0 barrier !

Have been thinking about going to plusnet, certainly be a bit cheaper but any better ?
Nige005 is offline  
Status: New Seat Ateca 1.0 SE in my garage
AO Silver Member
 
Alfamack's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: United Kingdom
County: Cheshire
Posts: 5,117

Member car:

Seat Ateca SE

Plusnet are BT owned. Are BT your bradband provider, get on the Forums on BT.com

Then drop a note to the mods about your problem. They can usually get your profile hardwired to a set limit and can do this reasonably quickly although you might not get an ommediate response tpo questions as you can imagine there are lots of people on them.

Alternatively drop Ian Livingston at bt.com an email outlining your thoughts. I'd guess emails to him from customers get dealt with
Alfamack is offline  
(Post Link) post #5 of 11 Old 23-01-12 Thread Starter
Status: Constantly Nagging Lincolnshire Members !
Regional Support
For Lincolnshire - AOL
 
Nige005's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Boston, Lincs
Posts: 16,304
Quote:
Originally Posted by Alfamack View Post
Plusnet are BT owned. Are BT your bradband provider, get on the Forums on BT.com

Then drop a note to the mods about your problem. They can usually get your profile hardwired to a set limit and can do this reasonably quickly although you might not get an ommediate response tpo questions as you can imagine there are lots of people on them.

Alternatively drop Ian Livingston at bt.com an email outlining your thoughts. I'd guess emails to him from customers get dealt with

Hi Thanks for that.

I have E Mailed Mr Livingstone in the past, always gets things going but with no lasting results.

Just this minute installed the new BT Home Hub 2, slight increase in speed but early days yet, hope for better things in the next few days.......
Nige005 is offline  
Status: New Seat Ateca 1.0 SE in my garage
AO Silver Member
 
Alfamack's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: United Kingdom
County: Cheshire
Posts: 5,117

Member car:

Seat Ateca SE

Home Hub 3 seems to be the best home hub although if you can get a Business Hub it is the best they supply, apparently.
Alfamack is offline  
(Post Link) post #7 of 11 Old 23-01-12 Thread Starter
Status: Constantly Nagging Lincolnshire Members !
Regional Support
For Lincolnshire - AOL
 
Nige005's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Boston, Lincs
Posts: 16,304
Quote:
Originally Posted by Alfamack View Post
Home Hub 3 seems to be the best home hub although if you can get a Business Hub it is the best they supply, apparently.

I needed the HH2 as it has the BT VOIP 'phone which I use a fair bit for overseas calls. From what I can gather this is the only available Home Hub/Router which has this facility.

Must say that it all looks very smart and is a nice package. Whether or not it will increase my Speed and Stability remains to be seen.........
Nige005 is offline  
(Post Link) post #8 of 11 Old 27-01-12 Thread Starter
Status: Constantly Nagging Lincolnshire Members !
Regional Support
For Lincolnshire - AOL
 
Nige005's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Boston, Lincs
Posts: 16,304
Well, still have problems.

The new Hub seems to be worse than the old one, a bit slower and have already had two problems, one where the Speed dropped to 500Ks and just now had to do a reset as it wouldn't load any pages.

I'm getting paranoid now. Is it possible that my very long in the tooth PC could be causing some or all of these problems ?
Nige005 is offline  
(Post Link) post #9 of 11 Old 27-01-12 Thread Starter
Status: Constantly Nagging Lincolnshire Members !
Regional Support
For Lincolnshire - AOL
 
Nige005's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Boston, Lincs
Posts: 16,304
Well, still have problems.

The new Hub seems to be worse than the old one, a bit slower and have already had two problems, one where the Speed dropped to 500Ks and just now had to do a reset as it wouldn't load any pages.

I'm getting paranoid now. Is it possible that my very long in the tooth PC could be causing some or all of these problems ?
Nige005 is offline  
Status: Broken again...
AO Platinum Member
 
GhostyDog's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Right Side O The Pennines
County: West Yorkshire
Posts: 25,672
Quote:
Originally Posted by Nige005 View Post
Is it possible that my very long in the tooth PC could be causing some or all of these problems ?
Yes, if you know someone who has a laptop get them to bring it round to your house plug it in either via ethernet or wifi and see what sort of connection they get.

Sean
GhostyDog is offline  
(Post Link) post #11 of 11 Old 27-01-12 Thread Starter
Status: Constantly Nagging Lincolnshire Members !
Regional Support
For Lincolnshire - AOL
 
Nige005's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Boston, Lincs
Posts: 16,304
Quote:
Originally Posted by GhostyDog View Post
Yes, if you know someone who has a laptop get them to bring it round to your house plug it in either via ethernet or wifi and see what sort of connection they get.

Sean
Thanks Sean, I will have to try this.

I have just put the old BT Voyager BOL, the Home Hub was useless. Whether there any compatibly problems between this and my PC I don't know, I do know that the Voyager is working fine and giving me 2.2Mbs, about average for me.

The HH is now in a dark cupboard !
Nige005 is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Misc Lounges > Community Discussions > The Technology Section

Tags
service , time , travel

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GTA Service time, help required tyrerc Alfa GTA 16 15-09-09 23:35
Using AD what should you check and What should be what !!!! Balyp Alfa 147, 156 & GT 35 16-08-09 11:22
Alfadiag won't connect Lourens Alfa 147, 156 & GT 16 20-04-09 05:08
The Concept of Time Travel Darren156 Way Off Topic 19 03-02-08 12:35

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome