Alfa 156 Induction Kit - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Republic of Ireland All events and potential meets in Ireland

 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 9 Old 17-08-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Ireland
County: Cork
Posts: 51

Member car:

Fiat!

Alfa 156 Induction Kit

I have a K&N induction kit which I bought recently for my mk2 Toyota mr2, 2.0 n/a model but took it off again. I was wondering if anybody could tell me if this will fit a 1.8 Alfa 156? Somebody has contacted me about buying it for use on this model but I'm not sure if it will fit directly?

This is a link to the original add: Page Not Responding

Appreciate any help...

Last edited by CorkAlfa; 17-08-11 at 08:55.
CorkAlfa is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: Working Hard
Unregistered
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ireland
County: Wexford
Posts: 160
if its an oil'd filter, the best place for it is on another MR2
Red156Ti is offline  
(Post Link) post #3 of 9 Old 17-08-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Ireland
County: Cork
Posts: 51

Member car:

Fiat!

I used the thing for about a day and took it off, its perfect. Just wanted to know if it would fit a 1.8 156.
CorkAlfa is offline  
(Post Link) post #4 of 9 Old 17-08-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Ireland
County: Cork
Posts: 51

Member car:

Fiat!

I used the thing for about a day and took it off. It has been lying unused since and is perfect. Just wanted to know if it would fit a 156 1.8. It's a K&N 57i.
CorkAlfa is offline  
Status: -
AO Member
 
V6_TOM's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: United Kingdom
County: Surrey
Posts: 241
These things are reasonably universal and with a small amount of work you can make them fit most models... That said, i wouldn't recommend it on the 156 - you'd be better off with something like a CDA.

However if it's lying around and you want some more under-bonnet noise, whack it on!! Just don't expect an extra 10bhp
V6_TOM is offline  
Status: D'ya know how much rage I have in me!?
AO Silver Member
 
Mysterio's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ireland
County: Dublin
Posts: 4,623

Member car:

Brera 2.0 JTDm

Go for the V6 Mod.. I've done it and I'm pretty happy with it.
Mysterio is offline  
(Post Link) post #7 of 9 Old 17-08-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Ireland
County: Cork
Posts: 51

Member car:

Fiat!

Thanks for the replies. No I bought it not for performance reasons but because I thought it would make the car sound a bit better...how wrong I was! Some people like em though...
CorkAlfa is offline  
Status: King of the Arcade
AO Silver Member
 
Alfa_Daryl's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Ireland
County: Cork
Posts: 2,133

Member car:

BMW E92 320D

Sound is always a matter of opinion. I have a CDA, previously had the GTA/V6 mod. If i was starting again, I would possibly leave the original. Although, once I put the original back on I would then change my mind and want something else.
Alfa_Daryl is offline  
Status: Alone in the wilderness
AO Platinum Member
 
Dermo's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
County: -
Posts: 13,001

Member car:

Alfa GT 2.0 JTS

I had the CDA on the 156 and It probably didnt do anything to output but it did make a nice thraoty sound which I liked
Dermo is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Alfa Romeo Club Events > Alfa Romeo Meets & Events > Ireland > Republic of Ireland

Tags
156 , alfa , induction , kit

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
So how many and where are the GTA's ??? 156GTASW Alfa GTA 608 27-10-11 09:11

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome