This forum on a mobile phone! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Rant Room Clean ranting only - No Swearing!

 3Likes
  • 2 Post By duemila
  • 1 Post By keithyboy
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 12 Old 17-05-16 Thread Starter
Status: V6 Inside
AO Silver Member
 
ransoman's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: United Kingdom
County: Aberdeenshire
Posts: 4,881
This forum on a mobile phone!

This forum has never been particularly good when browsing from a mobile phone. What would usuaully happen is while browsing the list of various lounges, tapping on a subforum would be unresponsive and it would hang up for about 30 seconds. When it finally responds you won't get the page you asked for. Sometimes you will get a completely different subforum that wasn't even on the page you where just on. Sometimetimes you will land on a random users profile and sometimes you would land in a random topic but you would never ever get what you requested the first 3 tries.

Last night It defaulted to the enhanced mobile view which I never use as I hate it. For some reason though the "Exit enhanced mobile view" button didn't appear so I stuck with it for a little while only to have the forum completely lock up for nearly 5 minutes at a time on the "Technical and vehicle assistance" subforum list (where it usually has issues anyway). I finally found a way to go back to the normal view and when I did it continued to freeze up on that page. I couldn't click on any links, I couldn't scroll or do anything. The only thing I could do was wait out the time before it starts responding.

You would think after about a year of using this forum software that the backend software or even google chrome would have improved enough to make it a usable experience.

Alfa GT 3.2 V6 - Quaife diff, Wizard SS manifolds, Scorpion SS downpipes, Scorption GTA catback, Bilstein b4 Dampers, braided brake lines, MTEC drilled disks, Red Stuff pads.
ransoman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Durty dog
Status: - Update
Guest
 
Posts: n/a
It does seem to effect some users, its seems to be quite stable on my phone, i suppose going mobile was just an after thought as a lot of users have alfabook which is very good on mobile devices.
 
Status: T-5 Days to Unicorn Paradise
AO Platinum Member
 
TheGrimJeeper's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: France
County: Riviera
Posts: 38,319
Bring back the WAP version !




TheGrimJeeper is offline  
Status: -
Club Member
Membro Medio
 
duemila's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: United Kingdom
County: Landon Tan
Posts: 2,421
Garage
I always use desktop sites of any website, mobile versions all suck
duemila is offline  
Status: BORED
 
David P's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ireland
County: Cork
Posts: 85,426
Garage
Quote:
Originally Posted by ransoman View Post
This forum has never been particularly good when browsing from a mobile skin from the dropdown.

...You would think after about a year of using this forum software that the backend software or even google chrome would have improved enough to make it a usable experience.

What mobile device are you using & what forum skin, or are you using the mobile version ?

I find the Classic skins have worked very well on all my mobile devices (an iProduct & Windows Phone) since the introduction . I've recently changed to Android & it also works well on Classic skin, it also works very well on the Full skin. I'm using the full desktop version of the form & not the mobile or enhanced version.
David P is offline  
(Post Link) post #6 of 12 Old 17-05-16 Thread Starter
Status: V6 Inside
AO Silver Member
 
ransoman's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: United Kingdom
County: Aberdeenshire
Posts: 4,881
Quote:
Originally Posted by David P View Post
What mobile device are you using & what forum skin, or are you using the mobile version ?

I find the Classic skins have worked very well on all my mobile devices (an iProduct & Windows Phone) since the introduction . I've recently changed to Android & it also works well on Classic skin, it also works very well on the Full skin. I'm using the full desktop version of the form & not the mobile or enhanced version.
HTC one mini 2 with Chrome using the new skin.

I used to use the Classic skin which ran better on the phone but the PM box wouldn't work and I gave up waiting for it to be fixed.
ransoman is offline  
Status: Make Covfefe great again!!
AO Platinum Member
 
Greener123's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Southampton
County: Hampshire
Posts: 41,384
Garage

Member car:

159 2.0 JTDM Ti

I just use the classic skin, no issues on mobile here at all... At the moment
Greener123 is offline  
Status: zzzzzzzz
AO Platinum Member
 
symon's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: United Kingdom
County: Oxfordshire
Posts: 37,032
I use a Galaxy S3 (android) and I hate using it to browse the forum.

Mobile compatible view is even worse.
symon is offline  
Status: strongstablestrongst able
AO Platinum Member
 
keithyboy's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cambodia
County: Phnom Penh
Posts: 14,126

Member car:

CRV/Jaaag

The enhanced version is pretty much hopeless. The standard mobile view is kind of OK but there's a lot I can't do, for instance liking posts. Not that I do that much, being a curmudgeonly old sod.
73GTVJim likes this.
keithyboy is offline  
Status: T-5 Days to Unicorn Paradise
AO Platinum Member
 
TheGrimJeeper's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: France
County: Riviera
Posts: 38,319
Try the full version on Opera Mini. Ad blocking seems to help in the latest version.
TheGrimJeeper is offline  
Status: Gormless [email protected]*
AO Gold Member
 
Paddy OPlastic's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Ireland
County: Cork
Posts: 8,465

Member car:

Alfa GT JTD 2004

Quote:
Originally Posted by Tata4Now View Post
Try the full version on Opera Mini. Ad blocking seems to help in the latest version.
Firefox with AdBlock+ works well on Android things too.
Paddy OPlastic is offline  
Status: -
AO Silver Member
 
Harvo's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: United Kingdom
County: Devon
Posts: 4,003

Member car:

Laguna, Elgrand

This site is pretty useless really. Very slow on mobile and tablet. I blame the ads. I've tried various ad blockers to no avail.
I don't get these problems on other forums.
Harvo is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Misc Lounges > Community Discussions > Rant Room

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome