147 1.9 Jtd 8 Valve Cambelt - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 3 Old 09-12-07 Thread Starter
Status: live and let live!!!
AO Member
 
dhillon's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Sheffield
Posts: 726
147 1.9 Jtd 8 Valve Cambelt

Good evening all,

I've been reading all the posts regarding the cambelt failure with the JTD 16v ENGINE, which is failing due to the waterpump seizing, has anyone had any problems with th 8V JTD ENGINE? The thing is I had my cambelt and tensioner done at 50000 miles in October 2006, and after reading all these stories, I am worried if my waterpump also fails and strips the cambelt - has anyone with the 1.9 JTD 8 Valve engine ever had this happen to them. The water pump was checked when the cambelt was replaced and the dealers said it was all fine. Please help, this is driving me crazy!!
dhillon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: -
AO Silver Member
 
keithglos's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: United Kingdom
County: Gloucestershire
Posts: 1,786
Re: 147 1.9 Jtd 8 Valve Cambelt

I believe the 8V water pump is driven by the auxilary belt.
Anyone confirm this?
keithglos is offline  
Status: -
AO Platinum Member
 
David C's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 29,957
Re: 147 1.9 Jtd 8 Valve Cambelt

Quote:
Originally Posted by keithglos View Post
I believe the 8V water pump is driven by the auxilary belt.
Nope, cambelt.
David C is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Engines (TS, JTS, JTD & V6)

Tags
147 , cambelt , jtd , valve

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome