Failed Cambelt on 147 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 4 Old 15-11-07 Thread Starter
Status: Search for perfection...
Temp Un-Registered
 
Join Date: Aug 2007
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 3,532

Member car:

GTA & Scooby

Failed Cambelt on 147

Hey all, was driving back from work tonight my cambelt went. I am sooo frustrated at the moment, had it booked in on Monday for a full 36k service including "new" cambelts etc etc.

Im hoping the damage is not that bad but I know that it has probably taken a bunch of valves with it!! and maybe a piston or two.

Do you know how much it will cost??

P.S.

Luckly I have a NEW 147 Sport that I bought at the weekend...

Cheers, Scott
BeautifulBusso is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: Sold the 147
AO Member
 
Warsash 147's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Southampton
Posts: 443
Re: Failed Cambelt on 147

When mine went at 59K it cost me about £ 1400 Think 12 valves were bent & 1 snapped. Now paranoid about the bloody belt had it changed again at 74K to get it back on track but did need a new variator at same time.

Hope yours doesn't cost you too much. Ha you got any warranty. I got a grand back when my belt failed through used car warranty as it was within the (then) 72K belt change mileage.

Good luck
Warsash 147 is offline  
(Post Link) post #3 of 4 Old 15-11-07 Thread Starter
Status: Search for perfection...
Temp Un-Registered
 
Join Date: Aug 2007
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 3,532

Member car:

GTA & Scooby

Re: Failed Cambelt on 147

I have not got any warranty as I bought the car from CarC**p
BeautifulBusso is offline  
Status: Busy busy busy!
Club Member
Membro Premio
 
Pud237's Avatar
 
Club Member Number: 71
Join Date: Apr 2006
Location: United Kingdom
County: Cumbria
Posts: 44,801
Re: Failed Cambelt on 147

Gutted for you mate

Congrats on the new 147 Sport though
Pud237 is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Engines (TS, JTS, JTD & V6)

Tags
147 , cambelt , failed

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome