Engine Mount Loose and vibrating - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 4 Old 30-08-07 Thread Starter
Status: -
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4
Engine Mount Loose and vibrating

Hello

I have an Alfa 2.0ltr T Spark GTV 1997 which needs a new engine mount,

its the one at the front top near the belts. It looks as though its round, about 4 inches round and 5 inches high (approx)

Does anybody know if any special tools are needed to remove and replace?

Is it a job that can be done in a weekend or can anybody direct me to a thread where this is explained.

Will I have to take the road wheel off?

Also how many miles before these ususally need replacing?

Since I have had this car I have done 10,000 miles and have not had the mounts replaced
Thanks

Annabelle
steal away is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: -
AO Platinum Member
 
Ralf S.'s Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: The land that Time forgot
Posts: 13,073
Re: Engine Mount Loose and vibrating

It's pretty straightforward.

Stick a jack under the engine.. lift the jack until it supports the weight of the engine (don't over-lift the engine, or you'll shag the sump) and then remove the old mount.. fit the new one, using the jack to make any fine adjustments. If you get it right the new mount should exactly line up with the bolt holes on chassis and engine.

Dunno how long they last on the GTV but it sounds rare that they fail.. Should do 100k at least, I'd have throught.

Ralf S.
Ralf S. is offline  
Status: -
AO Silver Member
 
DevonDan's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Exeter
Posts: 1,532
Re: Engine Mount Loose and vibrating

Mine needs doing too, more of a brace than a mount tho?

Dan
DevonDan is offline  
(Post Link) post #4 of 4 Old 18-09-07 Thread Starter
Status: -
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4
Re: Engine Mount Loose and vibrating

thanks i put a new mount on saturday how easy was that ,also i had a bolt missing from bottom rear engine mount so i did that as well its made a massive difference thank you
steal away is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Engines (TS, JTS, JTD & V6)

Tags
engine , loose , mount , vibrating

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome