Fault Codes - GTV 3.0 V6 with Motronic 3.1 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 2 Old 31-07-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: United Kingdom
County: Bedfordshire
Posts: 13

Member car:

GTV 3.0 V6

Fault Codes - GTV 3.0 V6 with Motronic 3.1

Guys,

Can anyone help me understand what these fault codes mean?

The car suddenly loss power whilst driving and was hesitant on the gas - but it idles okay so doesn't stall...??



CODES ARE:

P0220:
Failed Component Code: Accelerator Pedal
Fault Symptom: Signal Not Valid
Warning Lamp Status: Warning Lamp Illuminated
Fault Test State: Test not complete for this Error.
Fault Code Storage State: Error Present at time of request
Event Count: 64 count
Filter Count: 0 count
Environmental Condition One: Engine Speed: 1720 rpm
Environmental Condition Two: Standardised Load: 33 %
Environmental Condition Three: Engine Coolant Temperature: 93.98 C
Environmental Condition Four: Air Temperature: 50.5 C
Environmental Condition Five: Throttle Valve Angle: 6.64
Environmental Condition Six: Battery Voltage: 13.66 volts

U1600:
Failed Component Code: Immobiliser
Fault Symptom: Signal Not Plausible
Warning Lamp Status: Warning Lamp Illuminated
Fault Test State: Test complete for this Error or not applicable.
Fault Code Storage State: Error Not Present at time of request
Event Count: 64 count
Filter Count: 0 count
Environmental Condition One: Engine Speed: 0 rpm
Environmental Condition Two: Standardised Load: 0 %
Environmental Condition Three: Engine Coolant Temperature: 22.25 C
Environmental Condition Four: Immobiliser: Not ok
Environmental Condition Four: Immobiliser: No code received or link interrupted
Environmental Condition Four: Immobiliser: Key code ok
Environmental Condition Four: Immobiliser: Non Virgin Ecu
Environmental Condition Four: Immobiliser: Engine start enabled
Environmental Condition Four: Immobiliser: Universal Code Received
Environmental Condition Five: Throttle Valve Angle: 5.37
Environmental Condition Six: Battery Voltage: 11.96 volts
Ric Ambio is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: got a new 159 jtdm
AO Silver Member
 
gibot123's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: United Kingdom
County: East Sussex
Posts: 2,259
Garage
Not a whiz on codes but sounds like you have a faulty fly by wire throttle pedal.
was the car running while you read the codes as if so the battery or charging system looks a little suspect too. When running should be 14.2v-14.4v
gibot123 is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Engines (TS, JTS, JTD & V6)

Tags
codes , fault , gtv , motronic

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome