asr.abs and mcsf light on..156 2.0 jts - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 10 Old 14-11-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 17
asr.abs and mcsf light on..156 2.0 jts

Hii..my 156 2.0 jts got some prob last night..asr.abs and mcsf light on and rpm wont rev over 5k..need some help here...thanks..
flatblack is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: -
AO Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Norway
County: Oslo
Posts: 92
Could be hundreds of things. You need to diagnose and find error codes.

Make sure that the battery is in good condition or recharge it. Weak battery throws up lots of unrelated errors if it's in the mood. But engine light is so common on the JTS, and asr+abs could be something like abs wheel sensor.
SillyspeedJTS is offline  
Status: Loving the GTA
AO Silver Member
 
alfabeat's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Herefordshire
Posts: 3,983
Not sure if its the same as the 156 GTA, but this is usually the result of a broken midi fuse on top of battery.
alfabeat is online now  
(Post Link) post #4 of 10 Old 20-11-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 17
Have check batery..reading 13.4v in 850rpm..is this normal?..then yesterday by multiscan.. code say steering angle sensor...try to delete..but cannot clear this code..what should i do..help pleese..
flatblack is offline  
(Post Link) post #5 of 10 Old 21-11-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 17
Have change steering sensor..delete code..no more fault..but abs n vdc still on..battery stay at 13.4v on idle rpm..any suggestion..
flatblack is offline  
Status: Loving the GTA
AO Silver Member
 
alfabeat's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Herefordshire
Posts: 3,983
That voltage on a running engine is normal.
alfabeat is online now  
Status: -
AO Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Norway
County: Oslo
Posts: 92
You need to read the codes from the ABS system as well. Do you have an adapter cable to do this? It's well described in the Multiecuscan user guide...
SillyspeedJTS is offline  
(Post Link) post #8 of 10 Old 22-11-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 17
Whats look like thats obd adepter..i only have elm 5 obd cable..and use multiecuscaner..try to connect to abs moudule but cannot acses..say like 'connect pin 1(green)..whats this mean?..
flatblack is offline  
Status: -
AO Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Norway
County: Oslo
Posts: 92
Exactly. You need something like a set of these adaptors...aka green adaptor for ABS, red for airbag:

http://www.ebay.co.uk/sch/buy_me_from_dan/m.html

http://www.ebay.co.uk/itm/ALFA-FIAT-...item3a87702769
SillyspeedJTS is offline  
(Post Link) post #10 of 10 Old 23-11-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 17
Thumbs Up

Ok..thanks..
flatblack is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Engines (TS, JTS, JTD & V6)

Tags
asrabs , jts , light , mcsf , on156

« Ecu help | stepat »
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome