156 TS leaking - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 6 Old 24-08-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: United Kingdom
County: East Sussex
Posts: 14
156 TS leaking

I just had the waterpump and cambelt done on my 2002 2.0TS and since I got it back I have noticed a leak coming from the front drivers side. I have had a look underneath and it does not appear to be oil. It appears to be like an orange coloured water and it appears to be coming from above the oil filter and sump.

Could this be the waterpump leaking or one of the pipes. I have noticed a slight leak previously so I am hoping it is just a water pipe instead of a cracked block/gearbox etc :/

Any help appreciated
max_db is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
AO Member
 
keepRolling's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: South Africa
County: Gauteng
Posts: 975
If its definitely water... It's probably the water pump leaking or, it's coming from the pipe that goes between the coolant expansion tank and the head.
keepRolling is offline  
Status: on my bike
AO Silver Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Ireland
County: Galway
Posts: 1,734

Member car:

147 1.6TS

Check the black hose from the bottom of the radiator for a leak / is it on right .
Maybe it was disconnected to drain the system .
brave soul is offline  
Status: zzzzzzzz
AO Platinum Member
 
symon's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: United Kingdom
County: Oxfordshire
Posts: 37,026
It sounds to me as if they may not have fitted the water pump properly.

If the O ring has been damaged on fitting there is a good chance it will leak.
symon is offline  
(Post Link) post #5 of 6 Old 28-08-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: United Kingdom
County: East Sussex
Posts: 14
Turns out it was one of the hoses - all fixed
max_db is offline  
Status: on my bike
AO Silver Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Ireland
County: Galway
Posts: 1,734

Member car:

147 1.6TS

Cool Darn drat who did that work
brave soul is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Engines (TS, JTS, JTD & V6)

Tags
156 , leaking

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome