Alfa 156 Q system in limp mode - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 3 Old 17-10-12 Thread Starter
Status: project Q
AO Member
 
masterryb's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 54

Member car:

156 2.5 Q System

Alfa 156 Q system in limp mode

Hi need some advise I have a 2001 alfa 156 q system which was running without problem until this morning, as i was driving to work I switched my headlights on which instantly put the car into limp mode with the engine management light on. connected the car up to alfa diag brings up to codes P1702 P0220 any help with this much appreciated
masterryb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
(Post Link) post #2 of 3 Old 18-10-12 Thread Starter
Status: project Q
AO Member
 
masterryb's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 54

Member car:

156 2.5 Q System

Help me get my v6 back to its best please
masterryb is offline  
(Post Link) post #3 of 3 Old 19-10-12 Thread Starter
Status: project Q
AO Member
 
masterryb's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 54

Member car:

156 2.5 Q System

Fixed it, took the glovebox off and found the potentiomneter connector unplugged it and sprayed contac t cleaner while I had the contact cleaner I sprayed all the connections I could find then done a ecu reset, now car is back to its beastly best!!!!
masterryb is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Engines (TS, JTS, JTD & V6)

Tags
156 , alfa , limp , mode , system

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome