1.6 TS Whine at 5000rpm? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 2 Old 19-09-12 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Location: New Zealand
County: Manawatu-Wanganui
Posts: 8
1.6 TS Whine at 5000rpm?

Hi everyone

Recently been playing round in my 1.6 147, going up through the gears and have noticed a sharp whining noise occurring at 5000rpm on the dot and then going back to normal engine noise up to the red line. I'm thinking it may be the cambelt but am not too sure as i only have limited knowledge on the subject and just wanted to see what everyone else thought about it and whether it might be a different problem and if there's a way to fix it.

Cheers

Jono

Last edited by Jono94nz; 19-09-12 at 12:34.
Jono94nz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: -
AO Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: United Kingdom
County: Merseyside
Posts: 144
Mine does this, but at around 3,500rpm. I've just spent over £600 on trying to put it right and it's still happening! Did you resolve this in the end?
Gary147 is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Engines (TS, JTS, JTD & V6)

Tags
5000rpm , whine

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Irish Alfa Owners Register GTV Gav Republic of Ireland 1292 01-11-14 23:56

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome