1.9 JTDm has a 'wobbly moment' on startup - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 1 Old 16-09-10 Thread Starter
Status: Keep dogs off the grass... And cats off crack
AO Member
 
semtex's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: United Kingdom
County: Suffolk
Posts: 222

Member car:

156 JTDm 16V

1.9 JTDm has a 'wobbly moment' on startup

My 156 1.9JTDm seems to have developed a small fault and I'm trying to locate the cause...

When I start the engine (warm or cold) everything is as normal but after about 3 seconds, the revs drop as if the engine is about to stall. This occurs for approximately 2 seconds, then everything returns to normal. This happens everytime I start it up. My initial thoughts were that it was when the aircon compressor kicked in, but having switched the aircon off the problem is still there.

Now, occasionally I do get the glow plug light flashing, and a fault for this does appear on fiatECUscan, though there is never any hesitation in the engine starting; Are the problems I'm having symptomatic of glowplug failure or should I be looking for something else? I ask as this happens when the engine is warm too.

Cheers
Stu
semtex is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Engines (TS, JTS, JTD & V6)

Tags
jtdm , moment , startup , wobbly

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome