For those of you who have had Cam position sensor faults... - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 3 Old 15-02-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Join Date: May 2006
Location: United Kingdom
County: Berkshire
Posts: 133

Member car:

159 V6

For those of you who have had Cam position sensor faults...

What symptoms did your car have? My Cam position sensor is flagging up as faulty with Unidiag and it doesn't have the typical problems you would associate with a faulty one.

My car started over fuelling recently and that was cured with a new Lambda sensor.

The one symptom my car has is that it sometimes feels like it's lacking power and then when it hits around 5000 rpm it has a surge of power. (Is this typical of a TS engine anyway?)

Unidiag also detected a fault with the Coolant temp sensor but this wouldn't affect performance would it?
cnut is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
imp
Status: -
AO Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Singapore
Posts: 64

Member car:

147

The last time i had that... I had a leak on the hoses leading towards the TB and MAF.. Changed it and its back.. but now i've got white smokes... So i hope you sort your engine out, bro
imp is offline  
Status: -
AO Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: United Kingdom
County: Cardiff
Posts: 683
A water temp sensor can affect performance, if the car doesn't know it's warm. it could be over fuelling.

When I had a cam position sensor fail, the car ran fine but I didn't drive it so long as to work out economy, etc.
Escy is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Engines (TS, JTS, JTD & V6)

Tags
cam , faults , position , sensor

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OBD II Codes Smaky Alfa 145 & 146 62 14-08-19 13:36
Cam timing for Nords on hot cams -for the aspirant spanner man El 4 Romeo South Africa 40 15-02-10 10:32

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome