166 2.4 JTD stalls - MIL on, no errors - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 4 Old 06-01-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
deeznuts's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Denmark
County: Arhus
Posts: 53

Member car:

159 Ti 2.4

Hmmm 166 2.4 JTD stalls - MIL on, no errors

Hi guys.

I have a problem with a '02 166 JTD. It has a problem where it can be driven for a period, then the MIL turns on and short after that the engine stalls.
There are no error codes stored in the ECU...

We've changed the fuel filter, crank sensor and tank pump.

After it stalls, it's hard to start again. Last time we felt the engine juddering a bit and the rev counter juddering - then short after the MIL turned on.

Any good ideas?
deeznuts is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: Hey Joe...
AO Gold Member
 
iainfm's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Perth and Kinross
Posts: 6,274

Member car:

Jaaaaag

Hi,

What are you trying to read the fault codes with?

Cheers,
Iain
iainfm is offline  
(Post Link) post #3 of 4 Old 07-01-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
deeznuts's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Denmark
County: Arhus
Posts: 53

Member car:

159 Ti 2.4

Examiner - but it appears the problem was dirty diesel. Gonna clean the tank, that should help.
deeznuts is offline  
(Post Link) post #4 of 4 Old 16-01-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
deeznuts's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Denmark
County: Arhus
Posts: 53

Member car:

159 Ti 2.4

Cleaned the tank, replaced the tankpump and diesel filter. This appears to have sorted the issue with the engine cutting out, but now there is a new problem.

When starting it on a cold morning, i have to try for something like 10 secs before it will start. Its a intermittent fault, but has happened both thursday and saturday morning.

Any good ideas?
deeznuts is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Engines (TS, JTS, JTD & V6)

Tags
166 , errors , jtd , mil , stalls

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Who's got the highest Mileage 166 on the forum? Stephen Manjai Alfa 164 & 166 578 5 Days Ago 18:07

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome