3.2 clatter - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 3 Old 18-01-19 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Phase3dude's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
County: -
Posts: 146
3.2 clatter

Gtv 3.2 not run for 6-8 weeks fired up today lots of clatter from top of engine. Could it be oil drained from hydraulic tappets ? Any ideas?
Phase3dude is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
rxe
Status: Busso
AO Silver Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: United Kingdom
County: Berkshire
Posts: 4,075
Yes. My GTA does this as it is the car that has similar ďrestsĒ. 5 minute drive, it will be fine.
rxe is offline  
(Post Link) post #3 of 3 Old 23-01-19 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
Phase3dude's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
County: -
Posts: 146
New oil and filter let it idle up to temp, gentle rev to 3k , let it idle, test drive and sounds smooth and back to normal.
Phase3dude is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Engines (TS, JTS, JTD & V6)

Tags
clatter

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome