Microfibre problems! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 4 Old 28-02-16 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
woody2's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
County: -
Posts: 3

Member car:

mito 1.6 jtdm

Microfibre problems!

Every time I wash and dry my microfibre towels all the fibres seem to clog up.
I don't use fabric softener or and 2 in 1 wash gels and I only wash them at 40 degrees max. I have used really cheap wash gel in the past but I haven't used it on my new towels and it still keeps happening, oh and I also wash the tray out before use.

Just wondering if anyone could help

Thanks
woody2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: Happy Dancin
AO Member
 
bobulon's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
County: Brisbane, Australia-
Posts: 596
Garage

Member car:

2003 147 GTA

Are they all the same brand? Only thing I can suggest is trying a different one if so
bobulon is offline  
Status: Flaps? What flaps?
AO Silver Member
 
_The_Editor_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: United Kingdom
County: Devon
Posts: 2,937
I tend to wash hotter (60 deg., have gone up to 90 deg), and I always fill the fabric conditioner reservoir with distilled white vinegar.. Fastest spin setting to dry as best as possible, and then hung on the line/radiators to dry through..

Sometimes the fibres will cling together a bit after the drying, but they free up with a light "ruffling" and are fine when used... Especially on my Reaper towel with the long plushy fibres... But always free's up with use...

I think a tumble dryer at moderate/low heat is useful for fluffing them up again... But I don't have one of them!

_The_Editor_ is offline  
(Post Link) post #4 of 4 Old 07-03-16 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
woody2's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
County: -
Posts: 3

Member car:

mito 1.6 jtdm

Thumbs Up

Thanks for the replies, I'm going to try it this week, it was my reaper towel it happens to first and it is a brilliant drying towel i wouldn't mind using it again. Thanks for your help
woody2 is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Car Detailing

Tags
microfibre , problems

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome