AC and off-the-line acceleration - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 4Likes
  • 2 Post By Aurioles
  • 1 Post By RobVee
  • 1 Post By sandys
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 5 Old 1 Week Ago Thread Starter
Status: -
Newbie
 
RobVee's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
County: -
Posts: 2
AC and off-the-line acceleration

Hi All-
New to the forum and a new Stelvio owner. So far Iím loviní the car and the experience! All of the things I was worried about, upon reading many complaints about infotainment, HK upgrade, etc., have not been an issue at all. One thing iím noticing though and canít seem to find any info on, is how have it the A/C limits my ability to get the car moving from a dead stop. Maybe its just extreme turbo lag, but theres like 4 second of pressing the gas pedal, with almost nothing happening. Car crawls for those 4 seconds, then kicks in. Doesn't matter if Iím in D,N or A. Is this normal? Or has anyone else experienced this and found a solution? Makes it very scary to try and pull out into traffic. TIA.
RobVee is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
(Post Link) post #2 of 5 Old 1 Week Ago
Status: Petrol head
AO Platinum Member
 
cue2's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 30,903
What engine and wheel size is your Stelvio?
cue2 is online now  
(Post Link) post #3 of 5 Old 1 Week Ago
Status: -
Club Member
Membro Premio
 
Aurioles's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: Boston, MA USA
County: -
Posts: 56

Member car:

Stelvio

4 seconds of basically no action? not normal at all. Sorry that I do not have a potential reason/cause.
jwq and cue2 like this.
Aurioles is offline  
(Post Link) post #4 of 5 Old 5 Days Ago Thread Starter
Status: -
Newbie
 
RobVee's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
County: -
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by cue2 View Post
What engine and wheel size is your Stelvio?
2.0 L (280HP) 20Ē wheels.
Aurioles likes this.
RobVee is offline  
(Post Link) post #5 of 5 Old 4 Days Ago
Status: -
AO Silver Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: United Kingdom
County: Wiltshire
Posts: 2,491
I found similar on a test drive mentioned here (Questions on the 280 engine and towing.) , not 4 seconds maybe a 2-3 second delay, only from standstill, didn't happen in gear, seems to me it's a mixture of lag and the auto box making its mind up.

Other small engined autos I have driven since have been as bad.
RobVee likes this.

Last edited by sandys; 4 Days Ago at 19:49.
sandys is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa Stelvio

Tags
acceleration , offtheline

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome