Giulietta instrument cluster - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools
(Post Link) post #1 of 10 Old 16-04-19 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: Apr 2019
Location: TEIGNMOUTH
County: Devon
Posts: 6
Giulietta instrument cluster

I was looking to see if anyone knows if it's possible to get a fully digital instrument cluster for a 2016 giulietta.

Also does anyone known what the parameter ID's are for the instrument cluster e.g. lights indicators etc.
Tsmart282 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
mru
Status: ready for new radio!
AO Member
 
mru's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Not far from here
County: Germany
Posts: 791
Garage
Personally, I've never heard/seen such a thing.
What is quite common is to use a 7" tablet to display OBDII data/info in any desired fashion.
(round/square dials, bars, numbers, graphs, etc.)
There are literally myriads of apps out there to display & configure.

All you need is a display, power, an OBDII bluetooth adapter. That's it.
mru is offline  
Status: Petrol head
AO Platinum Member
 
cue2's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 30,471
Do you mean like the 4C cluster?

Maybe that’s bought in, for Alfa model 960 as its code calls it.
cue2 is online now  
(Post Link) post #4 of 10 Old 16-04-19 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: Apr 2019
Location: TEIGNMOUTH
County: Devon
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by mru View Post
Personally, I've never heard/seen such a thing.
What is quite common is to use a 7" tablet to display OBDII data/info in any desired fashion.
(round/square dials, bars, numbers, graphs, etc.)
There are literally myriads of apps out there to display & configure.

All you need is a display, power, an OBDII bluetooth adapter. That's it.
Ye I have seen these apps, but for the good one which show indicators warning lights etc. You need parameter ID's which is what I am trying to find out. I have contacted alfa dealer who I'm waiting to hear back from. Looking to see if anyone has tried and got ot working themselves.

The app which I have found that's best is RealDash.
Tsmart282 is offline  
mru
Status: ready for new radio!
AO Member
 
mru's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Not far from here
County: Germany
Posts: 791
Garage
When I tested several apps, incl. RealDash, I did not need any IDs. Just get an ELM327 bluetooth adapter and play with it.
The OBDII socket is behind the panel above the bonett release in a left handed car....
mru is offline  
(Post Link) post #6 of 10 Old 16-04-19 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: Apr 2019
Location: TEIGNMOUTH
County: Devon
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by mru View Post
When I tested several apps, incl. RealDash, I did not need any IDs. Just get an ELM327 bluetooth adapter and play with it.
The OBDII socket is behind the panel above the bonett release in a left handed car....
Did lights and indicators work on the apps also, or just speed and revs. Also do you know what elm327 you bought as will try and buy same or similar.

Thanks
Tsmart282 is offline  
mru
Status: ready for new radio!
AO Member
 
mru's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Not far from here
County: Germany
Posts: 791
Garage
Lights and indicators were not tested by me.
I bought an ELM327 from the list on the multiecuscan site.
mru is offline  
Status: Needs cleaning
AO Member
 
Iron Wizard's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: United Kingdom
County: Cambridgeshire
Posts: 608
There was someone on the 147/156/GT forum a few years back who replaced the three centre console dials (clock/temp/fuel) with a display screen showing much more info. Not sure whether that would help, but it must be a similar principle?
Iron Wizard is offline  
Status: Needs cleaning
AO Member
 
Iron Wizard's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: United Kingdom
County: Cambridgeshire
Posts: 608
Here: http://tinyurl.com/yffydf5 156chris - now driving an Audi it appears, so whether he still frequents these forums I don't know.
Iron Wizard is offline  
(Post Link) post #10 of 10 Old 4 Weeks Ago Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: Apr 2019
Location: TEIGNMOUTH
County: Devon
Posts: 6
Thanks for the response. Found alfa dpf app which works the best and provides the best information I have found.
Tsmart282 is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa Giulietta

Tags
dashboard , interior or instruments

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
156 Instrument Cluster not working - Fuses all ok skibzee Alfa 147, 156 & GT 7 09-03-10 09:20

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome