Alfa Romeo Forum - View Single Post - Electric petrol pumps
You are currently unregistered, register for more features.    
View Single Post
scrgdk
Status: Green mamba :D
AO Silver Member
 
scrgdk's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: South Africa
County: Western Cape
Posts: 4,740

Member car:

156 sw 2.5

Quote:
Originally Posted by Metat014 View Post
Thanks again to scrgdk and to spiderserie4 your comments are also noted. However, found that pumping the accelerator pedal caused problems so as a result do not touch it at all and now the engine starts at the first turn. Guess all these Italian beauties respond to a variety of touches and it just takes time and patience to find out which brings the best response.
Couldn't have said it better myself!
Funny story, I was struggling to get my 116 to start and it would take AGES to take. Eventually a friend of mine was stuck without a ride for a holiday and needed a car, I offered my GTV and he 1st refused, but in the end he couldn't et another car, not even a rental due to it being December and all. He got in the car, pumped the gas 3 times and she swung and took 1st time boy did I have egg on my face...
Needless to say said friend took 2 extra days to return the car as he "didn't want to" he is currently looking for a 116 or 916 as we speak

Mazda 323 1.3
Toyota Tazz 1.3
Mazda Etude 180isx
Mazda 6 2.3
AR GTV 116 2.0
AR 147 2.0
AR 147 1.6

AR 156

click to add me on Facebook
scrgdk is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome