Alfa Owner Saying Hi! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 11-12-15 Thread Starter
Status: -
RedLine147GTA's Avatar
Join Date: Dec 2015
Location: Sydney, Australia
Posts: 5
Alfa Owner Saying Hi!

Hey guys and gals,

My name is Adrian, I'm from Sydney, Australia. My first car was a $300 Nissan Pulsar, but always wanted a 147 GTA. At the time I could hardly buy a burger at McDonalds when I bought my first car, but after saving for a while I bought my first Alfa in 2009. It was a 2001 alfa 147 2L manual. After finally buying it, I fell in love!

Unfortunately as time went by, I was unhappy with the power... Even though you could lay a mean peal with the 4cly 2L stock 147. So I decided in 2013 to buy a 147 GTA that was only owned by two people, one old lady and then a young guy. The guy didn't really take care of the engine, but the interior and exterior of the car was absolutely perfect, not a scratch or dent on the whole car.

I bought the car and drove it to work the day after swapping my cash for the car, it lasted 30 mins before exploding on the highway. Blew a headgasket and warped the head. Mechanics said the owner before me used improper radiator coolant which ate away at the head gasket over time and it finally gave way on the highway. That was a bummer Since then, my power steering hoses have come loose as well and my brake vacuum hoses losing vacuum while braking under high loads.

Once those few things were sorted, it has been smooth sailing for the last 2 years. Knock on wood it stays that way!

Some mods I have done to the car is, replace the interior to the 2008 all leather interior (2004 interior -> 2008) which cost me $400. That's door trims all around, both front seats, back seats and center console.

I have also upgraded the brakes to the larger (330mm? not sure the size) brake calipers and discs. Got them repainted and decals put back on.

I have also recently installed an exhaust that replaces the stock backbox, with dual tip exhaust on either side of the car (four outlets total). Waiting to hear what it sounds like, I haven't heard it yet!

I also installed some sound system upgrades. Upgraded the tweeters in the door trims and added a small 300W slimline subwoofer in the back to help even out the sound. The headunit I bought off ebay for $300 was gaurenteed to work/fit in the 147 GTA, but neither does it fit or match the colour of the rest of the plastics.

Currently looking for a replacement head unit, if you have any suggestions, let me know.

That's enough for now.

RedLine147GTA is offline  
Sponsored Links
Status: BORED
David P's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: Ireland
County: Cork
Posts: 74,702
Images: 20
Welcome to AO Adrian, sounds like you've a nice GTA
David P is offline  
Status: Inspired
AO Gold Member
Verbout's Avatar
Join Date: Feb 2014
Location: United Kingdom
County: West Yorkshire
Posts: 8,798
Images: 11
Nice introduction, welcome to the fun factory
Verbout is offline  
Status: Howling around Leicestershire
AO Silver Member
ferret-ears's Avatar
Join Date: Apr 2009
Location: United Kingdom
County: Leicestershire
Posts: 1,133
Images: 77
Hello and welcome
ferret-ears is offline  
Status: Alfabook 4400+
Club Member
Membro Premio
SCGT's Avatar
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom
County: West Dunbartonshire
Posts: 7,266
Images: 44
Welcome To‵⁀) ✫ ✫ ✫.
☻/ღ˚ 。* ♥♥ ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛ 。* ♥ ˚ ★
/▌*˛˚ ░A░L░F░A░ - ░O░W░N░E░R░ ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ *˛ ˚♥♥* ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ ♥♥ 。✰˚* ˚ ★
SCGT is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

alfa , owner

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome