Cambelt problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

 
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 11 Old 08-10-07 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2

Member car:

alfa 156

Cambelt problem

Hello averybody. It is a great owner to be member of your forum. I had my alfa 156 1.8ts for the last 2 years but registering now because I didn't have any problem since start changing my cambelt. Now I realise that probably mist a lot for this 2 years. I start changing the belt and have got all neccecery tools but can't undo the auxillary pulley bolt . It is so tight that I start tinking doing this wrong. Please tell me wich way I should undo the bolt clockwise or anticlockwise Thank you
Kir079 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: Spider's on the road!
Global Mod Team
 
classicgal93's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
Posts: 58,296
Images: 2
Garage
Re: Cambelt problem

Hi post this in the 156 tech section for more help and info, enjoy the site http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147-156-and-159/
classicgal93 is offline  
GFK
Status: -
AO Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: United Kingdom
Posts: 844
Re: Cambelt problem

Quote:
Originally Posted by Kir079 View Post
Hello averybody. It is a great owner to be member of your forum. I had my alfa 156 1.8ts for the last 2 years but registering now because I didn't have any problem since start changing my cambelt. Now I realise that probably mist a lot for this 2 years. I start changing the belt and have got all neccecery tools but can't undo the auxillary pulley bolt . It is so tight that I start tinking doing this wrong. Please tell me wich way I should undo the bolt clockwise or anticlockwise Thank you
Have a look at this site, it may be helpful. If not give them a call, they will advise you.

http://www.alfaworkshop.co.uk/cambel...ge_16_18.shtml
GFK is offline  
Mark Alfa
Status: - Update
Guest
 
Posts: n/a
Re: Cambelt problem

Hello and welcome to AO
 
mikebrown
Status: - Update
Guest
 
Posts: n/a
Re: Cambelt problem

hiya and welcome to AO...

all the best

mike...
 
Status: The BSD says konnichiwa
Global Mod Team
 
BigFoot's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Italy
Posts: 110,240
Images: 12
Garage
Re: Cambelt problem

Welcome onboard and good luck with your problem
BigFoot is offline  
Status: Standby.........
AO Platinum Member
 
mr.orange's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: United Kingdom
Posts: 15,637

Member car:

156

Re: Cambelt problem

Hello and welcome
mr.orange is offline  
Status: Happily Married..........
AO Platinum Member
 
dpat's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: United Kingdom
Posts: 32,388
Images: 20
Re: Cambelt problem

Welcome to AO
dpat is offline  
Status: The Italian Job III
Club Member
 
Andyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: In the house.
Posts: 1,551
Images: 40
Garage

Member car:

GT Cloverleaf

Re: Cambelt problem

Hi there & welcome to AO
Andyman is offline  
(Post Link) post #10 of 11 Old 09-10-07 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2

Member car:

alfa 156

Re: Cambelt problem

Hi and thank you for welcome notes. I resolve the mistery with the poxy bolt. It was my fault because the bolt is left hend one. nead to be turn clockwise to be untigh. I cant see any logig in that (using left hand bolt )but I fill like idiot spent one day trying undo a bolt
Kir079 is offline  
Status: -
AO Platinum Member
 
nomad's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 43,564
Images: 8

Member car:

RRS TDV8 HSE

Re: Cambelt problem

Hello and Welcome !!
nomad is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

Tags
cambelt , problem

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome