code - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 7 Old 20-05-07 Thread Starter
Status: -
Join Date: Apr 2007
Posts: 1

hey guys,

Im a new member from Sydney Australia, the Alfa I own is a black spider gtv. Hope to learn lots and hopefully help others at as well, (when I can ).

I unfortunatley have a problem which brought me to this website -

the other day for no apparent reason my spider wouldnt start and I saw the word code on the dial. so I done the emergency start thing where u press the accelerator the number of times according to the 5 digit code ur given, and it started, but the word code did not go away.

So when I got home I started the car with my transponder key, the little red one, and not only did it start but the word code was not there anymore either. So it worked fine for a few days, now the word code is back, but when I took the key out and put it back in, code was gone, I didnt have to use the transponder key this time, it just went its self...

What does this sound like?, can I fix it myself?

Cheers from Australia !

Last edited by no1joey; 20-05-07 at 13:04.
no1joey is offline  
Sponsored Links
Status: 110,300 and Warm
AO Member
James76's Avatar
Join Date: Mar 2005
Location: United Kingdom
County: Scottish Borders
Posts: 607
Images: 6
Re: code

Hi Mate

Sounds like a number of possibilities, unfortunately.

Either your key is fritzed or the reader in the switch is suffering brain death. Likely the key though as the other key started the car. It could be as simple as the key or barrel needing cleaned. Worst case, the immobiliser is ill.

Good luck tracking it!
James76 is offline  
Status: Spider's ready to go!
Global Mod Team
classicgal93's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
County: British Columbia
Posts: 59,055
Images: 2
Re: code

Welcome to AO, hope you get your problem sorted quickly. Post some pics when you get time
classicgal93 is offline  
Mark Alfa
Status: - Update
Posts: n/a
Re: code

Hello and welcome to AO
Status: Standby.........
AO Platinum Member's Avatar
Join Date: Aug 2004
Location: United Kingdom
County: Durham
Posts: 15,637

Member car:


Re: code

Hello and welcome is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Re: code

hiya and welcome to AO...

all the best

Status: -
AO Platinum Member
nomad's Avatar
Join Date: Aug 2006
County: -
Posts: 43,564
Images: 8

Member car:


Re: code

Hello and Welcome !!
nomad is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome