Alfa 156 2.5 v6 performance issues - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 6 Old 27-08-14 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jul 2013
Location: South Africa
County: Gauteng
Posts: 4
Alfa 156 2.5 v6 performance issues

Hi There, im new to this site... I have an alfa 2001 156 2.5 V6 sportwagon with performance and petrol usage issues, where it started under performing all of a sudden. The petrol consumption has increase to double, as well as there is a strong petrol odor when car running. The car seems to be missing slightly as well. Any suggestions as to what the problem may be, without having to put on a diagnostic? The Maf seems to be in reasonable condition. I also cleaned the Lamba sensor with paint thinner but made no difference performance wise. Is there a manual way to check if it is the MAf or perhaps Lamba Sensor is faulty? as i have already burnt a hole in my pocket from the petrol cost... Thanks! oh and does anyone perhaps know if its a CF1/2/3 Engine?
Troy MCK is offline  
Sponsored Links
Status: Spider's ready to go!
Global Mod Team
classicgal93's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
County: British Columbia
Posts: 59,055
Images: 2
I see you've found the tech forum, I hope you get your 156 sorted quickly. Welcome to AO waving
classicgal93 is offline  
Status: BORED
David P's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: Ireland
County: Cork
Posts: 74,679
Images: 20
Welcome to AO & good luck getting your 156 sorted
David P is offline  
Status: Alfabook 4400+
Club Member
Membro Premio
SCGT's Avatar
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom
County: West Dunbartonshire
Posts: 7,266
Images: 44
Welcome To‵⁀) ✫ ✫ ✫.
☻/ღ˚ •。* ♥♥ ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★
/▌*˛˚ ░A░L░F░A░ - ░O░W░N░E░R░ ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ *˛ ˚♥♥* ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ ♥♥ 。✰˚* ˚ ★
SCGT is offline  
Status: Lowered!!
AO Rosso Alfa Member
Durty dog's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Northampton
County: Northamptonshire
Posts: 73,506
Images: 18
Hi and welcome :wave:
Durty dog is offline  
Status: The BSD says konnichiwa
Global Mod Team
BigFoot's Avatar
Join Date: Jul 2003
Location: Italy
County: Milano
Posts: 113,594
Images: 14
Welcome onboard
BigFoot is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

156 , alfa , issues , performance

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome