Limp Mode 156 2.4JTD - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 9 Old 17-08-14 Thread Starter
Status: -
Join Date: Aug 2014
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 3

Member car:

156 2.4JTD

Help Limp Mode 156 2.4JTD

Hi Guys, I drive a 156 2.4JTD that was mapped about 3-4 yrs ago. I recently had a Crank Sensor that packed up and took it in to be replaced. Since I've had the car back I have inherited starting issues and the car goes into limp mode when it reaches high revs when accelerated hard in 3rd, 4th and 5th gears (not tried in 1st or 2nd). Took it back to the garage who have changed the fuel regulator (?) and have advised me that the starting problem is due to low compression and that the limp mode problem is due to the remap. However I disagree with them as prior to the crank sensor being changed I did not have either of these 2 problems. Hate to say it but I feel like the garage are blaming everything of the remap and want to wash their hands of the problem. The only solution they have offered me is to remove the map so that I may get a little longer life out of the car. Can anyone advise on what may be causing the 2 problems and if it's possible that they may be linked and if they could be linked to the change of the Crank Sensor. Thank you
GOGS is offline  
Sponsored Links
Status: BORED
David P's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: Ireland
County: Cork
Posts: 74,652
Images: 20
Welcome to AO

Try asking for help in the Tech Lounge Alfa 147, 156 & GT - Alfa Romeo Forum where hopefully someone can help.
David P is offline  
(Post Link) post #3 of 9 Old 18-08-14 Thread Starter
Status: -
Join Date: Aug 2014
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 3

Member car:

156 2.4JTD

Thank you
GOGS is offline  
Status: Alfabook 4400+
Club Member
Membro Premio
SCGT's Avatar
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom
County: West Dunbartonshire
Posts: 7,266
Images: 44
Welcome To‵⁀) ✫ ✫ ✫.
☻/ღ˚ •。* ♥♥ ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛ 。* ♥ ˚ • ★
/▌*˛˚ ░A░L░F░A░ - ░O░W░N░E░R░ ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ *˛ ˚♥♥* ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ ♥♥ 。✰˚* ˚ ★
SCGT is offline  
Status: The BSD says konnichiwa
Global Mod Team
BigFoot's Avatar
Join Date: Jul 2003
Location: Italy
County: Milano
Posts: 113,594
Images: 14
Welcome and good luck with the problem
BigFoot is offline  
Status: Lowered!!
AO Rosso Alfa Member
Durty dog's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Northampton
County: Northamptonshire
Posts: 73,506
Images: 18
Hi and welcome :wave:
Durty dog is offline  
Status: Hmmm....
Regional Representative
For South Central - AOSC
Greener123's Avatar
Join Date: Nov 2013
Location: Southampton
County: Hampshire
Posts: 39,396

Member car:

159 2.0 JTDM Ti

Hi :hi:

Welcome to AO
Greener123 is offline  
Status: Spider's ready to go!
Global Mod Team
classicgal93's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
County: British Columbia
Posts: 59,052
Images: 2
Welcome waving
classicgal93 is offline  
Status: R.I.P Paula :(
AO Rosso Alfa Member
Shant Ole's Avatar
Join Date: Dec 2009
Location: Cyprus
County: Larnaca
Posts: 57,686
Hello and welcome to AO
Shant Ole is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

156 , 24jtd , limp , mode

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome