help needed! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Introduce Yourself Again... No technical questions in here

 
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 23-11-06 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
russ's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: United Kingdom
County: Lincolnshire
Posts: 101

Member car:

156 selespeed

Help help needed!

Hi surfing for some hard answers for some hard questions for my 2.0 156 selespeed, and gladly stumbled upon your site. Had the car for a couple of years now and am getting worried about solving one problem as I know another one will spring up in it's place. However I've a couple of probs can't ignore anymore. Firstly, once car is warm, the car struggles to cruise at low revs (2500-3500), with kangarooing and one has to floor the car get it to accelarate through it. Secondly, the car has just started slipping the clutch as I pull away; sometimes the clutch wont engage at all, turn off turn on, works perfectly!! Any suggestions for this GREATLY appreciated, also I've had my car to bits many a time so will help whenever I can.
Regards and big hello.
russ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: -
AO Silver Member
 
Andy G's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cambridge
Posts: 1,790
Images: 1

Member car:

147 GTA

Re: help needed!

welcome aboard russ, do a search on the selespeed issues on the site as I think this has been covered before. The other issue, could it be the Llambda sensor giving up the ghost? If it is, then it gives the wrong signals to the ECU and that tries to adjust the fueling when its not required to do so!
Andy G is offline  
Status: I'm back
AO Silver Member
 
Gramat's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Macedonia
Posts: 1,422
Images: 46
Re: help needed!

Welcome to AO
Gramat is offline  
(Post Link) post #4 of 5 Old 23-11-06 Thread Starter
Status: -
AO Member
 
russ's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: United Kingdom
County: Lincolnshire
Posts: 101

Member car:

156 selespeed

Re: help needed!

Yeah, have been reading past comments - very interesting and agree should be looking at lambda / maf. This could also play up clutch function apparently. Great site!
MANY THANKS!!
russ is offline  
Status: Spider's ready to go!
Global Mod Team
 
classicgal93's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
County: British Columbia
Posts: 59,021
Images: 2
Garage
Re: help needed!

Hi and welcome, good luck with your alfa. Enjoy the site, cheers
classicgal93 is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > The Alfaowner Experience > Newbie Area > Introduce Yourself

Tags
needed

« Hello All | Hello »
Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome